הצלי מתבשל עד שהוא רך, נפרס ונאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה קטנים והמון בצל מטוגן. אפשר להכין תבשיל זה גם מבושל ולא בתנור, בסיר רחב.
½1 ק”ג נתח צלי כתף
שמן לטיגון
2 בצלים פרוסים לרצועות
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה מעולה
½ כוס יין אדום יבש או חצי יבש
1 כף סילאן מעולה
800 גר’ תפוחי אדמה קטנים לאפיה (או גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות)
מלח ופלפל
מחממים סיר רחב, יוצקים מעט שמן ומטגנים את הצלי 4-5 דקות מכל צד, עד שיזהיב. מכסים במים רותחים עד לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה שעתיים. מצננים לחלוטין ושומרים את הנוזל.
מכינים את התבשיל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בסיר עם ידיות חסינות חום מטגנים את הבצל ושמן הזית על אש גבוהה, מערבבים מדי פעם ומנמיכים את האש כעבור 3 דקות. מטגנים כ-10 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומתרככים. מסירים מהאש, חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים על הבצלים. מתבלים במלח ופלפל. פורסים את הבשר לפרוסות ומסדרים על תפוחי האדמה. יוצקים את היין, הפפריקה, הסילאן, מלח ופלפל. יוצקים מנוזלי הבישול עד שהבשר מכוסה לגמרי, כ-½ ס”מ מעל גובה הבשר. מכסים במכסה ומכניסים לתנור. אופים למשך שעה וחצי. במהלך הבישול מומלץ לבדוק שלא חסר נוזלים.
הצלי מתבשל עד שהוא רך, נפרס ונאפה בתנור יחד עם תפוחי אדמה קטנים והמון בצל מטוגן. אפשר להכין תבשיל זה גם מבושל ולא בתנור, בסיר רחב.
½1 ק"ג נתח צלי כתף
שמן לטיגון
2 בצלים פרוסים לרצועות
3 כפות שמן זית
1 כף פפריקה מתוקה מעולה
½ כוס יין אדום יבש או חצי יבש
1 כף סילאן מעולה
800 גר' תפוחי אדמה קטנים לאפיה (או גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות)
מלח ופלפל
אופן ההכנהמחממים סיר רחב, יוצקים מעט שמן ומטגנים את הצלי 4-5 דקות מכל צד, עד שיזהיב. מכסים במים רותחים עד לגובה הבשר, מביאים לרתיחה ומבשלים מכוסה על אש נמוכה שעתיים. מצננים לחלוטין ושומרים את הנוזל.
מכינים את התבשיל: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. בסיר עם ידיות חסינות חום מטגנים את הבצל ושמן הזית על אש גבוהה, מערבבים מדי פעם ומנמיכים את האש כעבור 3 דקות. מטגנים כ-10 דקות, עד שהבצלים מזהיבים ומתרככים. מסירים מהאש, חוצים את תפוחי האדמה ומסדרים על הבצלים. מתבלים במלח ופלפל. פורסים את הבשר לפרוסות ומסדרים על תפוחי האדמה. יוצקים את היין, הפפריקה, הסילאן, מלח ופלפל. יוצקים מנוזלי הבישול עד שהבשר מכוסה לגמרי, כ-½ ס"מ מעל גובה הבשר. מכסים במכסה ומכניסים לתנור. אופים למשך שעה וחצי. במהלך הבישול מומלץ לבדוק שלא חסר נוזלים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!