פשטידת שכבות תפוחי אדמה, פלפלים וברוקולי
אפשר בהחלט להחליף את הברוקולי בקישואים, בעלי סלק או בפטריות.
לרוטב הגבינה:
50 גר’ חמאה
2 כפות קורנפלור
½ כוס חלב
מכל שמנת מתוקה חלבית (220 מ”ל)
100 גר’ גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
מלח ופלפל
לירקות:
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כוסות פרחי ברוקולי קפואים (או אחד מהתחליפים שהוזכרו למעלה)
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
מלח ופלפל
מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס”מ בנייר אפייה.
מכינים את הרוטב: בסיר חלבי קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקורנפלור תוך כדי בחישה עד לקבלת רביכה. ממשיכים לבחוש ויוצקים את החלב ואחריו את השמנת המתוקה. מערבבים היטב למניעת גושים, מוסיפים את הגבינה, המלח והפלפל ובוחשים עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. שומרים בצד. מרתיחים מים בסיר גדול. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. מכניסים אותם למים הרותחים ל-2 דקות בדיוק ומוציאים אותם עם כף מחוררת ומסננים מהמים. מכניסים למים הרותחים את פרחי הברוקולי לדקה ומסננים.
מכינים את הפשטידה: משמנים קלות את נייר האפייה שבתבנית ומסדרים עליו את פרוסות תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. עליהם מסדרים שכבה של רצועות פלפל ולבסוף את תפרחות הברוקולי (או כל ירק אחר שבחרתם). יוצקים על הכול את הרוטב בצורה אחידה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהירקות זהובים והרוטב מתייצב. מצננים מעט, הופכים בזהירות על מגש או על קרש חיתוך ופורסים למשולשים.
פשטידת שכבות תפוחי אדמה, פלפלים וברוקולי
אפשר בהחלט להחליף את הברוקולי בקישואים, בעלי סלק או בפטריות.
לרוטב הגבינה:
50 גר' חמאה
2 כפות קורנפלור
½ כוס חלב
מכל שמנת מתוקה חלבית (220 מ"ל)
100 גר' גבינה צהובה מגוררת
2 ביצים
מלח ופלפל
לירקות:
4 תפוחי אדמה גדולים
2 כוסות פרחי ברוקולי קפואים (או אחד מהתחליפים שהוזכרו למעלה)
2 פלפלים אדומים חתוכים לרצועות
מלח ופלפל
מרפדים תבנית עגולה בקוטר 26 ס"מ בנייר אפייה.
מכינים את הרוטב: בסיר חלבי קטן ממיסים את החמאה, מוסיפים את הקורנפלור תוך כדי בחישה עד לקבלת רביכה. ממשיכים לבחוש ויוצקים את החלב ואחריו את השמנת המתוקה. מערבבים היטב למניעת גושים, מוסיפים את הגבינה, המלח והפלפל ובוחשים עד שהגבינה נמסה. מסירים מהאש ומצננים מעט. מוסיפים את הביצים וטורפים היטב. שומרים בצד. מרתיחים מים בסיר גדול. קולפים את תפוחי האדמה ופורסים לפרוסות דקות. מכניסים אותם למים הרותחים ל-2 דקות בדיוק ומוציאים אותם עם כף מחוררת ומסננים מהמים. מכניסים למים הרותחים את פרחי הברוקולי לדקה ומסננים.
מכינים את הפשטידה: משמנים קלות את נייר האפייה שבתבנית ומסדרים עליו את פרוסות תפוחי האדמה. מתבלים במלח ופלפל. עליהם מסדרים שכבה של רצועות פלפל ולבסוף את תפרחות הברוקולי (או כל ירק אחר שבחרתם). יוצקים על הכול את הרוטב בצורה אחידה ואופים בחום של 180 מעלות למשך 30-40 דקות, עד שהירקות זהובים והרוטב מתייצב. מצננים מעט, הופכים בזהירות על מגש או על קרש חיתוך ופורסים למשולשים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!