צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים. אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא לסדר אותם כקלפים, למרות שחלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.
לבצק:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
ביצה
קורט מלח
3 כפות מים
למלית:
4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני
4 עגבניות קטנות וקשות
1/2 חבילת גבינה צפתית, בולגרית או מוצרלה
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1/2 חבילת שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
ביצה טרופה למריחה על הפאי
מכינים את הבצק: מערבבים יחד בקערה, במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס”מ ומשטחים אותו בתבנית פאי בקוטר 26 ס”מ. פורסים את הקישואים, העגבניות והגבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על התבנית. מסדרים את העגבניות, הקישואים והגבינה כקלפים אחד על גבי השני סביב לכל התבנית בצורה עגולה. חותכים במרכז התבנית את הבצק מעיגול הירקות ועד לאמצע – כמו חלוקה של פיצה, למשולשים. כעת מקפלים כל משולש על גבי הירקות.
מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. מורחים ביצה טרופה על הבצק ומעבירים לתנור. אופים למשך 25-30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. במקרה שחלק מהמלית נוזל למרכז המאפה – פשוט מסלקים את החלקים המיותרים לאחר האפיה. מגישים חם.
צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים. אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא לסדר אותם כקלפים, למרות שחלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.
לבצק:
2 כוסות קמח
100 גרם חמאה רכה
ביצה
קורט מלח
3 כפות מים
למלית:
4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני
4 עגבניות קטנות וקשות
1/2 חבילת גבינה צפתית, בולגרית או מוצרלה
1/2 כוס עלי בזיליקום קצוצים
1/2 חבילת שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
ביצה טרופה למריחה על הפאי
אופן ההכנהמכינים את הבצק: מערבבים יחד בקערה, במיקסר עם וו גיטרה או במעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ומשטחים אותו בתבנית פאי בקוטר 26 ס"מ. פורסים את הקישואים, העגבניות והגבינה. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על התבנית. מסדרים את העגבניות, הקישואים והגבינה כקלפים אחד על גבי השני סביב לכל התבנית בצורה עגולה. חותכים במרכז התבנית את הבצק מעיגול הירקות ועד לאמצע – כמו חלוקה של פיצה, למשולשים. כעת מקפלים כל משולש על גבי הירקות.
מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. מורחים ביצה טרופה על הבצק ומעבירים לתנור. אופים למשך 25-30 דקות, עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. במקרה שחלק מהמלית נוזל למרכז המאפה – פשוט מסלקים את החלקים המיותרים לאחר האפיה. מגישים חם.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!