צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים. אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא לסדר אותם כקלפים, אם כי חלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.
לבצק:
2 כוסות קמח
100 גר’ חמאה רכה
ביצה
קורט מלח
3 כפות מים
למלית:
4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני
4 בטטות
גליל גבינת עיזים קשה
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
חצי חבילת שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
ביצה טרופה למריחה על הפאי
מכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו ‘גיטרה’ או במעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס”מ ומשטחים אותו בתבנית עם חור במרכז, כמו בתמונה. יוצרים חור קטן, יחסית, במרכז הבצק ומתאימים אותו עד שהוא מתלבש בצורה טובה על התבנית. פורסים את הקישואים, הבטטות והגבינה לפרוסות דקות בעובי חצי ס”מ. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על הבצק. מסדרים את הבטטות, הקישואים והגבינה אחד על גבי השני כקלפים מסביב לכל התבנית, בצורה עגולה.
מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. אופים למשך 25-30 ד’, עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. מגישים חם.
צורת הכנה מקסימה זו תתאים לעוד ירקות רבים. אפשר גם לשים את הירקות בצורה חופשית ולא לסדר אותם כקלפים, אם כי חלק גדול מהיופי זה הסידור של הירקות.
לבצק:
2 כוסות קמח
100 גר' חמאה רכה
ביצה
קורט מלח
3 כפות מים
למלית:
4 קישואים קטנים ירוקים או זוקיני
4 בטטות
גליל גבינת עיזים קשה
חצי כוס עלי בזיליקום קצוצים
חצי חבילת שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
ביצה טרופה למריחה על הפאי
אופן ההכנהמכינים את הבצק: מערבבים במיקסר עם וו 'גיטרה' או במעבד מזון את הקמח והחמאה עד לקבלת פירורים אחידים. מוסיפים את המלח, הביצה והמים ומערבבים מעט ככל האפשר, רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים בניילון ומעבירים למקרר לחצי שעה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרדדים את הבצק לעיגול בעובי חצי ס"מ ומשטחים אותו בתבנית עם חור במרכז, כמו בתמונה. יוצרים חור קטן, יחסית, במרכז הבצק ומתאימים אותו עד שהוא מתלבש בצורה טובה על התבנית. פורסים את הקישואים, הבטטות והגבינה לפרוסות דקות בעובי חצי ס"מ. קוצצים את הבזיליקום ומפזרים אותו על הבצק. מסדרים את הבטטות, הקישואים והגבינה אחד על גבי השני כקלפים מסביב לכל התבנית, בצורה עגולה.
מערבבים היטב את השמנת המתוקה, הביצים, מלח ופלפל, עד לקבלת תערובת אחידה. יוצקים בזהירות את השמנת על הירקות אך נזהרים שהיא לא תציף את הפשטידה. אופים למשך 25-30 ד', עד שהבצק זהוב והמלית מתייצבת. מגישים חם.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!