הפיתות האלו הן חוויה של ממש – טעם עשיר, ריח ניחוח שממלא את כל הבית. אפשר להכין אותן מקמח מלא או מקמח כוסמין. ציפוי הזעתר הופך אותן לטעימות כל כך עד שאפשר לאכול אותן פשוט כמו שהן, בלי שום תוספת. כמובן, ניתן לוותר על הזעתר אם תרצו, אך לדעתי – זה כל הייחוד שבהן.
לבצק:
4 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין 80 אחוז)
כף מלח
כפית וחצי שמרים
כף וחצי סוכר
1/4 כוס שמן זית
11/4 כוסות מים פושרים
לציפוי:
1/4 כוס זעתר
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח גס
מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק – פרט למים – בקערת המיקסר עם וו לישה. מקפידים שהמלח לא יגע בשמרים. מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה את המים עד שהבצק מתאחד. מגביהים למהירות מקסימלית וממשיכים לעבד 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך, חלק ודביק במקצת. מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון או במגבת. מתפיחים 45 דקות. הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר.
מכינים את הפיתות: מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים לתוכו תבנית הפוכה שתשמש לאפיה. מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים. מניחים אותם על מגש ומכסים במגבת. מקמחים קלות את משטח העבודה. לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו לעיגול בצק דק. מניחים את העיגול על נייר אפיה וממשיכים לרדד באותה צורה את שאר הכדורים ולהניח אותם במרחק מה זה מזה. כשהמקום על הנייר נגמר, מניחים על נייר נוסף. מערבבים את כל חומרי תערובת הזעתר ומורחים על חלקו העליון של כל עיגול בצק.
בזהירות מניחים את נייר האפיה על התבנית ההפוכה ואופים 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים. מוציאים, מניחים את הפיתות החמות זו על זו ומכסים במגבת נקיה. ממשיכים לאפות את שאר הפיתות באותה צורה.
הכי טעים לאכול כשהפיתות עדין חמימות. אפשר גם להקפיא.
הפיתות האלו הן חוויה של ממש – טעם עשיר, ריח ניחוח שממלא את כל הבית. אפשר להכין אותן מקמח מלא או מקמח כוסמין. ציפוי הזעתר הופך אותן לטעימות כל כך עד שאפשר לאכול אותן פשוט כמו שהן, בלי שום תוספת. כמובן, ניתן לוותר על הזעתר אם תרצו, אך לדעתי – זה כל הייחוד שבהן.
לבצק:
4 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין 80 אחוז)
כף מלח
כפית וחצי שמרים
כף וחצי סוכר
1/4 כוס שמן זית
11/4 כוסות מים פושרים
לציפוי:
1/4 כוס זעתר
1/4 כוס שמן זית
מעט מלח גס
אופן ההכנהמכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק – פרט למים – בקערת המיקסר עם וו לישה. מקפידים שהמלח לא יגע בשמרים. מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה את המים עד שהבצק מתאחד. מגביהים למהירות מקסימלית וממשיכים לעבד 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך, חלק ודביק במקצת. מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון או במגבת. מתפיחים 45 דקות. הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר.
מכינים את הפיתות: מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים לתוכו תבנית הפוכה שתשמש לאפיה. מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים. מניחים אותם על מגש ומכסים במגבת. מקמחים קלות את משטח העבודה. לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו לעיגול בצק דק. מניחים את העיגול על נייר אפיה וממשיכים לרדד באותה צורה את שאר הכדורים ולהניח אותם במרחק מה זה מזה. כשהמקום על הנייר נגמר, מניחים על נייר נוסף. מערבבים את כל חומרי תערובת הזעתר ומורחים על חלקו העליון של כל עיגול בצק.
בזהירות מניחים את נייר האפיה על התבנית ההפוכה ואופים 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים. מוציאים, מניחים את הפיתות החמות זו על זו ומכסים במגבת נקיה. ממשיכים לאפות את שאר הפיתות באותה צורה.
הכי טעים לאכול כשהפיתות עדין חמימות. אפשר גם להקפיא.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!