פיתות עם זעתר

פיתות_זעתר
פיתות עם זעתר

בינוני

12

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

הפיתות האלו הן חוויה של ממש – טעם עשיר, ריח ניחוח שממלא את כל הבית. אפשר להכין אותן מקמח מלא או מקמח כוסמין. ציפוי הזעתר הופך אותן לטעימות כל כך עד שאפשר לאכול אותן פשוט כמו שהן, בלי שום תוספת. כמובן, ניתן לוותר על הזעתר אם תרצו, אך לדעתי – זה כל הייחוד שבהן.

חומרים

לבצק:

4 כוסות קמח (אפשר גם מלא או כוסמין 80 אחוז)

כף מלח

כפית וחצי שמרים

כף וחצי סוכר

1/4 כוס שמן זית

11/4 כוסות מים פושרים

לציפוי:

1/4 כוס זעתר

1/4 כוס שמן זית

מעט מלח גס

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: שמים את כל חומרי הבצק – פרט למים – בקערת המיקסר עם וו לישה. מקפידים שהמלח לא יגע בשמרים. מפעילים על מהירות נמוכה ומוסיפים תוך כדי לישה את המים עד שהבצק מתאחד. מגביהים למהירות מקסימלית וממשיכים לעבד 10 דקות, עד שמתקבל בצק רך, חלק ודביק במקצת. מעבירים לקערה משומנת ומכסים בניילון או במגבת. מתפיחים 45 דקות. הבצק לא יתפח הרבה וזה בסדר.

מכינים את הפיתות: מחממים תנור לחום של 250 מעלות. מכניסים לתוכו תבנית הפוכה שתשמש לאפיה. מחלקים את הבצק ל-10-12 כדורים. מניחים אותם על מגש ומכסים במגבת. מקמחים קלות את משטח העבודה. לוקחים כדור אחד ומרדדים אותו לעיגול בצק דק. מניחים את העיגול על נייר אפיה וממשיכים לרדד באותה צורה את שאר הכדורים ולהניח אותם במרחק מה זה מזה. כשהמקום על הנייר נגמר, מניחים על נייר נוסף. מערבבים את כל חומרי תערובת הזעתר ומורחים על חלקו העליון של כל עיגול בצק.

בזהירות מניחים את נייר האפיה על התבנית ההפוכה ואופים 5-6 דקות, עד שהשוליים זהובים. מוציאים, מניחים את הפיתות החמות זו על זו ומכסים במגבת נקיה. ממשיכים לאפות את שאר הפיתות באותה צורה.

הכי טעים לאכול כשהפיתות עדין חמימות. אפשר גם להקפיא.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!