פיתה מאוירת היא רעיון לזמן איכות נפלא עם הילדים, ודרך מעולה לעורר בהם חשק ותאבון לאכילת ירקות מגוונים.
בהשראת חודש אייר ניתן להכין פיתה מאוירת במדורת ל”ג בעומר.
רצועות חצילים ישמשו כקרשים, פלפלים יעניקו לנו להבות נועזות, וזיתים ישמשו ככוכבים. והנה לך פעילות מהנה ליום של חופשה.
קילו קמח כוסמין 80%
כף שמרים
2כפות דבש
כף מלח
1/2 + 3כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית
רעיונות לתוספת –
חציל קטן
קישוא
פלפלים בצבעים שונים
עגבניות שרי
בצל ירוק
עלי פטרוזיליה / סלרי
טבעות בצל לבן / סגול
זיתים ירוקים / שחורים
שמים בקערת המיקסר כף שמרים, 2 כפות דבש ו-1/2 כוס מים פושרים. ממתינים כעשר דקות להתססה.
מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח. מתחילים לעבד, תוך כדי עיבוד מוסיפים 3 כפות שמן זית. מתקבל בצק רך ומעט דביק.
מקמחים מעט ומכסים להתפחה למשך כשעה או עד להכפלת נפח.
מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק ולשים אותו לישה קצרצרה כדי לשחרר את האוויר. לאחר מכן מחלקים ל-12 חלקים שווים.
מקמחים מעט כל חלק ויוצרים פיתה עגולה. אין צורך להשתמש במערוך, עיצוב הפיתה ביד ייתן לנו פיתה שמנמנה ואוורירית יותר.
מעבירים את הפיתות לתבנית ומברישים במעט שמן זית.
מעטרים עם חיתוכי ירקות כיד הדמיון הטובה, ונהנים משעה של יצירה מהנה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה
פיתה מאוירת היא רעיון לזמן איכות נפלא עם הילדים, ודרך מעולה לעורר בהם חשק ותאבון לאכילת ירקות מגוונים.
בהשראת חודש אייר ניתן להכין פיתה מאוירת במדורת ל"ג בעומר.
רצועות חצילים ישמשו כקרשים, פלפלים יעניקו לנו להבות נועזות, וזיתים ישמשו ככוכבים. והנה לך פעילות מהנה ליום של חופשה.
קילו קמח כוסמין 80%
כף שמרים
2כפות דבש
כף מלח
1/2 + 3כוסות מים פושרים
3 כפות שמן זית
רעיונות לתוספת -
חציל קטן
קישוא
פלפלים בצבעים שונים
עגבניות שרי
בצל ירוק
עלי פטרוזיליה / סלרי
טבעות בצל לבן / סגול
זיתים ירוקים / שחורים
אופן ההכנהשמים בקערת המיקסר כף שמרים, 2 כפות דבש ו-1/2 כוס מים פושרים. ממתינים כעשר דקות להתססה.
מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח. מתחילים לעבד, תוך כדי עיבוד מוסיפים 3 כפות שמן זית. מתקבל בצק רך ומעט דביק.
מקמחים מעט ומכסים להתפחה למשך כשעה או עד להכפלת נפח.
מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק ולשים אותו לישה קצרצרה כדי לשחרר את האוויר. לאחר מכן מחלקים ל-12 חלקים שווים.
מקמחים מעט כל חלק ויוצרים פיתה עגולה. אין צורך להשתמש במערוך, עיצוב הפיתה ביד ייתן לנו פיתה שמנמנה ואוורירית יותר.
מעבירים את הפיתות לתבנית ומברישים במעט שמן זית.
מעטרים עם חיתוכי ירקות כיד הדמיון הטובה, ונהנים משעה של יצירה מהנה.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!