פיתה מאויירת לל”ג בעומר

פיתה_מאויירת_ללג_בעומר
פיתה מאויירת לל”ג בעומר

קל

12

פרווה

מאת: שירה אזלאי

פיתה מאוירת היא רעיון לזמן איכות נפלא עם הילדים, ודרך מעולה לעורר בהם חשק ותאבון לאכילת ירקות מגוונים.

בהשראת חודש אייר ניתן להכין פיתה מאוירת במדורת ל”ג בעומר.

רצועות חצילים ישמשו כקרשים, פלפלים יעניקו לנו להבות נועזות, וזיתים ישמשו ככוכבים. והנה לך פעילות מהנה ליום של חופשה.

חומרים

קילו קמח כוסמין 80%

כף שמרים

 2כפות דבש 

כף מלח

 1/2 + 3כוסות מים פושרים

3 כפות שמן זית

רעיונות לתוספת –

חציל קטן

קישוא

פלפלים בצבעים שונים

עגבניות שרי

בצל ירוק

עלי פטרוזיליה / סלרי

טבעות בצל לבן / סגול

זיתים ירוקים / שחורים

אופן ההכנה

שמים בקערת המיקסר כף שמרים, 2 כפות דבש ו-1/2 כוס מים פושרים. ממתינים כעשר דקות להתססה.

מוסיפים קמח, 3 כוסות מים פושרים וכף מלח. מתחילים לעבד, תוך כדי עיבוד מוסיפים 3 כפות שמן זית. מתקבל בצק רך ומעט דביק.

מקמחים מעט ומכסים להתפחה למשך כשעה או עד להכפלת נפח.

מקמחים את משטח העבודה, מעבירים את הבצק ולשים אותו לישה קצרצרה כדי לשחרר את האוויר. לאחר מכן מחלקים ל-12 חלקים שווים.

מקמחים מעט כל חלק ויוצרים פיתה עגולה. אין צורך להשתמש במערוך, עיצוב הפיתה ביד ייתן לנו פיתה שמנמנה ואוורירית יותר.

מעבירים את הפיתות לתבנית ומברישים במעט שמן זית.

מעטרים עם חיתוכי ירקות כיד הדמיון הטובה, ונהנים משעה של יצירה מהנה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 200 מעלות למשך כרבע שעה

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!