הדג נאפה – מתאדה בתוך מעטפת של נייר אפייה יחד עם חומרי טעם וריח וציפוי טעים במיוחד של עיגולי כרישה. רוטב חרדל עדין משלים את הטעמים למנה עשירה ואיכותית.
4 מנות פילה (דניס, באס, מוסר, לברק וכו’)
2 גבעולי כרישה
כוס יין לבן חצי יבש
8 שיני שום קלופות ופרוסות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב:
כף גדושה חרדל
כף גדושה מיונז
כפית חומץ בלסמי
1/4 כפית סוכר
שן שום כתושה
מלח ופלפל
מחממים תנור לחום של 220 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את גבעולי הכרישה ופורסים לעיגולים בעובי חצי ס”מ. מניחים נייר אפיה ומפזרים עליו 2 שיני שום פרוסות. מניחים על השום פילה אחד של דג. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים עליו רבע כוס יין לבן וכף שמן זית. מניחים על הדג בחלקו העליון רבע מכמות הכרישה. סוגרים את הנייר ומקפלים על הדג כך שהוא יהיה סגור היטב ככל האפשר. מניחים על תבנית התנור ומכינים את שאר נתחי הפילה באותה הצורה.
מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות או עד שהדגים זהובים. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה. מגישים את הדגים עם קערית רוטב לצידם.
.
הדג נאפה - מתאדה בתוך מעטפת של נייר אפייה יחד עם חומרי טעם וריח וציפוי טעים במיוחד של עיגולי כרישה. רוטב חרדל עדין משלים את הטעמים למנה עשירה ואיכותית.
4 מנות פילה (דניס, באס, מוסר, לברק וכו')
2 גבעולי כרישה
כוס יין לבן חצי יבש
8 שיני שום קלופות ופרוסות
4 כפות שמן זית
מלח ופלפל
לרוטב:
כף גדושה חרדל
כף גדושה מיונז
כפית חומץ בלסמי
1/4 כפית סוכר
שן שום כתושה
מלח ופלפל
אופן ההכנהמחממים תנור לחום של 220 מעלות. שוטפים ומנקים היטב את גבעולי הכרישה ופורסים לעיגולים בעובי חצי ס"מ. מניחים נייר אפיה ומפזרים עליו 2 שיני שום פרוסות. מניחים על השום פילה אחד של דג. מתבלים במלח ופלפל. יוצקים עליו רבע כוס יין לבן וכף שמן זית. מניחים על הדג בחלקו העליון רבע מכמות הכרישה. סוגרים את הנייר ומקפלים על הדג כך שהוא יהיה סגור היטב ככל האפשר. מניחים על תבנית התנור ומכינים את שאר נתחי הפילה באותה הצורה.
מכניסים לתנור ואופים למשך 20 דקות או עד שהדגים זהובים. בינתיים מערבבים את כל מרכיבי הרוטב לתערובת אחידה. מגישים את הדגים עם קערית רוטב לצידם.
.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!