רוצה לשלב פטיפורים במשלוח מנות להורים?
רוצה לפנק את חמותך עם קינוח מיוחד ומרשים?
גם בגרסה הבריאה הכול אפשר!
נסי אותם, פטיפורים בשני צבעים.
פטיפור בהיר:
1/2כוס קמח שקדים*
1/2 כוס אגוזים קצוצים
4 כפות חמאת שקדים
2 כפות דבש
כפית נס קפה
פטיפור כהה:
1/2כוס קמח שקדים*
1/2 כוס אגוזים קצוצים
4 כפות חמאת בוטנים
3 כפות סילאן
כף קקאו
ציפוי שוקולד כהה:
100גרם חמאת קקאו (כ-2/3 כוס) **
11/3 כוסות עיסת קקאו
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
לחילופין, ניתן להשתמש בשוקולד מריר איכותי
ציפוי שוקולד בהיר:
50 גרם חמאת קקאו (כ-1/3 כוס)**
1/2 כוס טחינה גולמית
3 כפות דבש
*למרות שבמתכונים רבים אני מציעה לטחון בבית שקדים כדי להוזיל עלויות. כאן יש חשיבות להשתמש בקמח שקדים מקורי, כדי לקבל את המרקם הרצוי.
** חמאת קקאו ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.
עיסת קקאו ניתן להשיג בחנויות טבע, או להזמין מאתר ‘ספירולינה פור לייף’.
מתחילים בהכנת המילוי. מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.
ממלאים תבניות שקעים. דואגים לדחוס את העיסה בתוך השקעים כדי לקבל את צורת התבנית.
מקפיאים להתייצבות.
בבן מארי (קערה בתוך סיר עם מים רותחים) ממיסים את רכיבי הציפוי.
טובלים כל פטיפור בשוקולד, ומניחים על רשת או נייר אפייה. מקפיאים להתייצבות.
בימים חמים כדאי לשמור במקפיא עד סמוך לשימוש.
לשאריות השוקולד שנשארו מהציפוי ניתן להוסיף אגוזים, שקדים, חמוציות, צימוקים, להקפיא בתבניות שקעים ולקבל שוקולד מפנק ומשמח.
רוצה לשלב פטיפורים במשלוח מנות להורים?
רוצה לפנק את חמותך עם קינוח מיוחד ומרשים?
גם בגרסה הבריאה הכול אפשר!
נסי אותם, פטיפורים בשני צבעים.
פטיפור בהיר:
1/2כוס קמח שקדים*
1/2 כוס אגוזים קצוצים
4 כפות חמאת שקדים
2 כפות דבש
כפית נס קפה
פטיפור כהה:
1/2כוס קמח שקדים*
1/2 כוס אגוזים קצוצים
4 כפות חמאת בוטנים
3 כפות סילאן
כף קקאו
ציפוי שוקולד כהה:
100גרם חמאת קקאו (כ-2/3 כוס) **
11/3 כוסות עיסת קקאו
1/2 כוס סילאן
2 כפות דבש
לחילופין, ניתן להשתמש בשוקולד מריר איכותי
ציפוי שוקולד בהיר:
50 גרם חמאת קקאו (כ-1/3 כוס)**
1/2 כוס טחינה גולמית
3 כפות דבש
*למרות שבמתכונים רבים אני מציעה לטחון בבית שקדים כדי להוזיל עלויות. כאן יש חשיבות להשתמש בקמח שקדים מקורי, כדי לקבל את המרקם הרצוי.
** חמאת קקאו ניתן להשיג בחנויות המתמחות באפיה.
עיסת קקאו ניתן להשיג בחנויות טבע, או להזמין מאתר 'ספירולינה פור לייף'.
אופן ההכנהמתחילים בהכנת המילוי. מערבבים את כל הרכיבים לתערובת אחידה.
ממלאים תבניות שקעים. דואגים לדחוס את העיסה בתוך השקעים כדי לקבל את צורת התבנית.
מקפיאים להתייצבות.
בבן מארי (קערה בתוך סיר עם מים רותחים) ממיסים את רכיבי הציפוי.
טובלים כל פטיפור בשוקולד, ומניחים על רשת או נייר אפייה. מקפיאים להתייצבות.
בימים חמים כדאי לשמור במקפיא עד סמוך לשימוש.
לשאריות השוקולד שנשארו מהציפוי ניתן להוסיף אגוזים, שקדים, חמוציות, צימוקים, להקפיא בתבניות שקעים ולקבל שוקולד מפנק ומשמח.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!