אחת ממנות הדגל שמגיעה אלינו משוויץ, ומבוססת על ארוחת בופה חברית סביב סיר ובו מטבל גבינה חם ומבעבע:
מכינים סיר עם מטבל גבינות חם ולצידו שיפודים של מיני ירקות טריים, קרקרים מכל מיני סוגים וטובלים בגבינה החמה ואוכלים.
זה מעדן וזו מנת בופה או אירוח חברים אידיאלית.
המתכון לפונדו מותאם ל 6 סועדים, אולם אם זה חלק מארוחה גדולה ולא עיקר הארוחה, אז זה יספיק להרבה יותר.
בכל מקרה חשבו לפחות 4 שיפודי ירקות לסועד, וקוביות לחם בכמות של 2 פרוסות לערך לסועד.
אפשר להשתמש בגבינות צהובות מגוררות שאתם מוצאים, נסו לשלב 2 סוגים.
350 גרם גבינת אמנטל מגורדת
350 גרם גבינת גרוייר מגורדת
2 כפות קורנפלור
שן שום קלופה
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
כפית מיץ לימון
כף שרי ברנדי (קירש) לא חובה
קורט אגוז מוסקט
להגשה
שיפודוני עץ קטנים עם קוביות של ירקות :
קוביות פלפל צבעוני, פטריות שמפניון, עגבניות שרי צבעוניות, קוביות גזר, פרחי ברוקולי (מאודים),
פרחי כרובית (מאודים), קוביות תפוחי אדמה ובטטות (מבושלות או אפויות), קוביות תפוחים חמוצים.
קוביות לחם מסוג בגט או רוסטיק, קרקרים.
בקערה קטנטנה ממיסים את הקורנפלור עם השרי (ואם אין אז עם מים) ורבע כוס מהיין הלבן.
חוצים את שן השום ומורחים אותה על גבי פנים הסיר הפונדו. אנו רוצים ארומה קלילה של שום ולא טעם חזק. מוציאים את השום.
מעבירים את שאר היין ומיץ הלימון לסיר ומביאים לסף רתיחה.
מוסיפים פנימה את הגבינה בהדרגה, תוך כדי ערבוב בכף עץ.
חשוב לבצע בעזרת הכף את הצורה של הספרה 8 בכדי ליצור תערובת אחידה וללא גושים.
חוזרים על הפעולה עד שכל הגבינה בסיר מומסת וללא גושים, מקפידים לעשות זאת בהדרגה כדי למנוע גושים.
כשהתערובת חלקה, מוסיפים פנימה את השרי והמוסקט ומערבבים לסף רתיחה והסמכה קלה.
מגישים לשולחן על גבי להבת סיר הפונדו עם מבחר השיפודונים שהכנו מראש, ומתענגים!
אפשר להכין בסיר קטן רגיל ולהגיש מעל כלי שומר חום (עם נר להביון קטן)
אפשר להכין בסיר קטן ולשמור חם מעל פלטת גז אישית אם יש.
אחת ממנות הדגל שמגיעה אלינו משוויץ, ומבוססת על ארוחת בופה חברית סביב סיר ובו מטבל גבינה חם ומבעבע:
מכינים סיר עם מטבל גבינות חם ולצידו שיפודים של מיני ירקות טריים, קרקרים מכל מיני סוגים וטובלים בגבינה החמה ואוכלים.
זה מעדן וזו מנת בופה או אירוח חברים אידיאלית.
המתכון לפונדו מותאם ל 6 סועדים, אולם אם זה חלק מארוחה גדולה ולא עיקר הארוחה, אז זה יספיק להרבה יותר.
בכל מקרה חשבו לפחות 4 שיפודי ירקות לסועד, וקוביות לחם בכמות של 2 פרוסות לערך לסועד.
אפשר להשתמש בגבינות צהובות מגוררות שאתם מוצאים, נסו לשלב 2 סוגים.
350 גרם גבינת אמנטל מגורדת
350 גרם גבינת גרוייר מגורדת
2 כפות קורנפלור
שן שום קלופה
1/2 1 כוסות יין לבן יבש
כפית מיץ לימון
כף שרי ברנדי (קירש) לא חובה
קורט אגוז מוסקט
להגשה
שיפודוני עץ קטנים עם קוביות של ירקות :
קוביות פלפל צבעוני, פטריות שמפניון, עגבניות שרי צבעוניות, קוביות גזר, פרחי ברוקולי (מאודים),
פרחי כרובית (מאודים), קוביות תפוחי אדמה ובטטות (מבושלות או אפויות), קוביות תפוחים חמוצים.
קוביות לחם מסוג בגט או רוסטיק, קרקרים.
אופן ההכנהבקערה קטנטנה ממיסים את הקורנפלור עם השרי (ואם אין אז עם מים) ורבע כוס מהיין הלבן.
חוצים את שן השום ומורחים אותה על גבי פנים הסיר הפונדו. אנו רוצים ארומה קלילה של שום ולא טעם חזק. מוציאים את השום.
מעבירים את שאר היין ומיץ הלימון לסיר ומביאים לסף רתיחה.
מוסיפים פנימה את הגבינה בהדרגה, תוך כדי ערבוב בכף עץ.
חשוב לבצע בעזרת הכף את הצורה של הספרה 8 בכדי ליצור תערובת אחידה וללא גושים.
חוזרים על הפעולה עד שכל הגבינה בסיר מומסת וללא גושים, מקפידים לעשות זאת בהדרגה כדי למנוע גושים.
כשהתערובת חלקה, מוסיפים פנימה את השרי והמוסקט ומערבבים לסף רתיחה והסמכה קלה.
מגישים לשולחן על גבי להבת סיר הפונדו עם מבחר השיפודונים שהכנו מראש, ומתענגים!
אפשר להכין בסיר קטן רגיל ולהגיש מעל כלי שומר חום (עם נר להביון קטן)
אפשר להכין בסיר קטן ולשמור חם מעל פלטת גז אישית אם יש.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!