הפאי הזה עשיר, טעים ומפנק במיוחד. ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי לוז או בשקדים. אגב, הוא נפלא גם בפסח, כאשר מחליפים את הקמח בקמח שקדים או בשקדים טחונים.
לבצק:
11/2 כוסות קמח
3 כפות גדושות שמן קוקוס או 70 גרם חמאה רכה
ביצה
למלית:
200 גרם אגוזי פקאן
200 גרם שוקולד מריר
ביצה
2/3 כוס סוכר
2 כפות שמן
אבקת סוכר להגשה
מחממים תנור לחום של 170 מעלות. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח ושמן הקוקוס או החמאה לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט ככל האפשר עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי מלבנית או בתבנית עגולה.
מכינים את המלית: בסיר כפול על אדים ממיסים את השוקולד שבור לקוביות יחד עם השמן, עד שהוא נמס. מסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את הסוכר והביצה ומערבבים. יוצקים לתוך הקלתית. מפזרים את האגוזים מעל השוקולד בצורה אחידה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהבצק זהוב והשוקולד יציב. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
הפאי הזה עשיר, טעים ומפנק במיוחד. ניתן להחליף את הפקאנים באגוזי לוז או בשקדים. אגב, הוא נפלא גם בפסח, כאשר מחליפים את הקמח בקמח שקדים או בשקדים טחונים.
לבצק:
11/2 כוסות קמח
3 כפות גדושות שמן קוקוס או 70 גרם חמאה רכה
ביצה
למלית:
200 גרם אגוזי פקאן
200 גרם שוקולד מריר
ביצה
2/3 כוס סוכר
2 כפות שמן
אבקת סוכר להגשה
אופן ההכנהמחממים תנור לחום של 170 מעלות. מכינים את הבצק: מערבבים יחד את הקמח ושמן הקוקוס או החמאה לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצה ומעבדים מעט ככל האפשר עד לקבלת בצק אחיד. משטחים את הבצק בתבנית פאי מלבנית או בתבנית עגולה.
מכינים את המלית: בסיר כפול על אדים ממיסים את השוקולד שבור לקוביות יחד עם השמן, עד שהוא נמס. מסירים מהאש, מצננים מעט, מוסיפים את הסוכר והביצה ומערבבים. יוצקים לתוך הקלתית. מפזרים את האגוזים מעל השוקולד בצורה אחידה ואופים במשך 15-20 דקות, עד שהבצק זהוב והשוקולד יציב. מוציאים ומצננים. לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!