פאי רועים

מתכונים_לשבת_בבוקר_פאי_רועים
פאי רועים

קל

בשרי

מאת: דיתי וינשטיין

כיף לדעת: פאי רועים הוא פשטידה המורכבת מבשר ופירה תפוחי אדמה. המנה הזו מגיעה אלינו מבריטניה, שם הומצאה וצברה פופולריות רבה בעקבות היכולת שלה להשביע כמות גדולה של אנשים בעלות נמוכה. כך או כך, מדובר במנה קלה להכנה וטעימה מאוד. נשאר להכין לצידה סלט טרי – ויש לכן ארוחה מעולה. לחילופין, מתאימה מאוד להגשה בשבת בבוקר, למי שמחפש תחליף לחמין הכבד.

חומרים

500 גרם בשר טחון

בצל

3 שיני שום

כפית פפריקה

מלח

פלפל שחור

חופן צנוברים

 

5 תפוחי אדמה

3 כפות שמן

מלח

פלפל שחור

 

אופן ההכנה

קוצצים את הבצל ומטגנים אותו בסיר רחב ושטוח עד להזהבה. חותכים את השום ומוסיפים לסיר. מוסיפים את הבשר הטחון לסיר ומפוררים תוך כדי טיגון, עד שהבשר משנה את צבעו. מתבלים ומערבבים. בשלב זה אפשר להוסיף את הצנוברים לתערובת הבשר או לקלות אותם במחבת נקייה על אש גבוהה, ורק אז להוסיף אותם לבשר.

מכינים את הפירה: מבשלים את תפוחי האדמה במים עם מעט מלח עד לריכוך מלא. מועכים את תפוחי האדמה, מוסיפים את השמן והתבלינים ומערבבים.

מרכיבים את המנה: מעבירים את תערובת הבשר לתבנית. מעבירים את הפירה מעל תערובת הבשר ומשטחים. יוצרים עם מזלג פסים לקבלת מראה יפה.

אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, עד שהפאי זהוב מלמעלה.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!