פאי עדין ואלגנטי, טעים במיוחד. מתאים לאירועים חגיגיים.
לבצק הפריך:
2 כוסות קמח
100 גר’ מרגרינה רכה
ביצה
מעט מלח
4 כפות מים קרים
למלית:
6 בצלים קלופים וחתוכים לעיגולים (רצוי תערובת של בצלים לבנים וסגולים)
4 כפות שמן זית
רבע כפית אורגנו
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
1 חבילה שמנת פרווה
2 ביצים
מלח ופלפל
מכינים את הבצק:
שמים במעבד מזון, במיקסר או בקערה את הקמח והחמאה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון ומקררים כחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית: שמים את השמן והבצלים במחבת, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים ומערבבים מידי פעם במשך כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. מוציאים מהאש, מצננים מספר דקות ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת, הביצים, האורגנו, הבצל הירוק, מלח ופלפל. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס”מ ובעובי שליש ס”מ. מגלגלים את העלה חזרה על המערוך ומניחים את הבצק תוך כדי גלגולו מעל 2 תבניות פאי אישיות.
מניחים עליהן נייר כסף וממלאים את התבנית בשעועית או בחומוס כדי שישמשו משקולת. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, מוציאים ומסירים את נייר הכסף ושומרים אותו לשימוש נוסף. יוצקים פנימה, לתוך התבניות, את המלית ומחזירים לתנור לכשלושים דקות או עד שהמלית זהובה וקפיצית למגע. מוציאים, ממתינים כחמש דקות, פורסים למשולשים ומגישים.
פאי עדין ואלגנטי, טעים במיוחד. מתאים לאירועים חגיגיים.
לבצק הפריך:
2 כוסות קמח
100 גר' מרגרינה רכה
ביצה
מעט מלח
4 כפות מים קרים
למלית:
6 בצלים קלופים וחתוכים לעיגולים (רצוי תערובת של בצלים לבנים וסגולים)
4 כפות שמן זית
רבע כפית אורגנו
3 גבעולי בצל ירוק קצוצים גס
1 חבילה שמנת פרווה
2 ביצים
מלח ופלפל
אופן ההכנהמכינים את הבצק:
שמים במעבד מזון, במיקסר או בקערה את הקמח והחמאה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את שאר החומרים ומעבדים מעט ככל האפשר רק עד לקבלת כדור בצק. עוטפים את הבצק בניילון ומקררים כחצי שעה. בינתיים מכינים את המלית: שמים את השמן והבצלים במחבת, מביאים לרתיחה ומנמיכים לאש בינונית. מטגנים ומערבבים מידי פעם במשך כרבע שעה, עד שהבצל מתרכך ומזהיב מעט. מוציאים מהאש, מצננים מספר דקות ושמים בקערה. מוסיפים את השמנת, הביצים, האורגנו, הבצל הירוק, מלח ופלפל. מרדדים את הבצק לעלה בקוטר 30 ס"מ ובעובי שליש ס"מ. מגלגלים את העלה חזרה על המערוך ומניחים את הבצק תוך כדי גלגולו מעל 2 תבניות פאי אישיות.
מניחים עליהן נייר כסף וממלאים את התבנית בשעועית או בחומוס כדי שישמשו משקולת. אופים בחום של 180 מעלות כ-20 דקות, מוציאים ומסירים את נייר הכסף ושומרים אותו לשימוש נוסף. יוצקים פנימה, לתוך התבניות, את המלית ומחזירים לתנור לכשלושים דקות או עד שהמלית זהובה וקפיצית למגע. מוציאים, ממתינים כחמש דקות, פורסים למשולשים ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!