פאי אישי במילוי ירקות

קישים_אישים_עם_ירקות_רעיונות_לסעודה_שלישית
פאי אישי במילוי ירקות

בינוני

10

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

חגיגת פאי אישית, כאשר מכינים לכל אחד מלית לפי טעמו. אפשר, כמובן, לעשות מלית אחידה לכולם, או לגוון בכל ירק אחר שאתם אוהבים – בטטות, פלפלים, עגבניות שרי, ברוקולי, בצלצלי שאלוט, כרישה, חצילים, פטריות וכולי. כיף לקחת את הפאיים לטיול ולהנות ממנה טעימה ומשביעה שטעימה גם בטמפרטורת חדר, או לחמם ולהגיש בסעודה שלישית.

חומרים

לבצק:

2 כוסות קמח

ביצה

100 גרם חמאה רכה

למלית:

150 מ”ל שמנת מתוקה

2 ביצים

מלח ופלפל

בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן זית

לירקות:

ירקות לפי הטעם חתוכים לקוביות קטנות, כאשר בכל פאי שמים בערך כף ירק. חצילים, פטריות, קישואים, בטטה, כרישה ושאלוט – יש לטגן קלות לפני המילוי. כרובית וברוקולי – אידוי של 5 דקות במים. פלפלים ועגבניות שרי – רק חותכים.

 

אופן ההכנה

מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הקמח והחמאה בקערה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצה ומערבבים, מאחדים לבצק (אם הוא קצת יבש אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס”מ (לפי גודל התבנית) ומשטחים אותם בעדינות בתוך התבניות.

מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, 5-6 דקות, ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל וביצים ומערבבים היטב. יוצקים כף או שתיים מהמלית בכל תבנית עד לגובה ⅔ מהבצק. מניחים מעל המלית את הירקות הנבחרים בצורה נאה. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה – 12-15 דקות. מגישים חם.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!