חגיגת פאי אישית, כאשר מכינים לכל אחד מלית לפי טעמו. אפשר, כמובן, לעשות מלית אחידה לכולם, או לגוון בכל ירק אחר שאתם אוהבים – בטטות, פלפלים, עגבניות שרי, ברוקולי, בצלצלי שאלוט, כרישה, חצילים, פטריות וכולי. כיף לקחת את הפאיים לטיול ולהנות ממנה טעימה ומשביעה שטעימה גם בטמפרטורת חדר, או לחמם ולהגיש בסעודה שלישית.
לבצק:
2 כוסות קמח
ביצה
100 גרם חמאה רכה
למלית:
150 מ”ל שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
לירקות:
ירקות לפי הטעם חתוכים לקוביות קטנות, כאשר בכל פאי שמים בערך כף ירק. חצילים, פטריות, קישואים, בטטה, כרישה ושאלוט – יש לטגן קלות לפני המילוי. כרובית וברוקולי – אידוי של 5 דקות במים. פלפלים ועגבניות שרי – רק חותכים.
מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הקמח והחמאה בקערה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצה ומערבבים, מאחדים לבצק (אם הוא קצת יבש אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס”מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס”מ (לפי גודל התבנית) ומשטחים אותם בעדינות בתוך התבניות.
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, 5-6 דקות, ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל וביצים ומערבבים היטב. יוצקים כף או שתיים מהמלית בכל תבנית עד לגובה ⅔ מהבצק. מניחים מעל המלית את הירקות הנבחרים בצורה נאה. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה – 12-15 דקות. מגישים חם.
חגיגת פאי אישית, כאשר מכינים לכל אחד מלית לפי טעמו. אפשר, כמובן, לעשות מלית אחידה לכולם, או לגוון בכל ירק אחר שאתם אוהבים – בטטות, פלפלים, עגבניות שרי, ברוקולי, בצלצלי שאלוט, כרישה, חצילים, פטריות וכולי. כיף לקחת את הפאיים לטיול ולהנות ממנה טעימה ומשביעה שטעימה גם בטמפרטורת חדר, או לחמם ולהגיש בסעודה שלישית.
לבצק:
2 כוסות קמח
ביצה
100 גרם חמאה רכה
למלית:
150 מ"ל שמנת מתוקה
2 ביצים
מלח ופלפל
בצל גדול קצוץ
2 כפות שמן זית
לירקות:
ירקות לפי הטעם חתוכים לקוביות קטנות, כאשר בכל פאי שמים בערך כף ירק. חצילים, פטריות, קישואים, בטטה, כרישה ושאלוט – יש לטגן קלות לפני המילוי. כרובית וברוקולי – אידוי של 5 דקות במים. פלפלים ועגבניות שרי – רק חותכים.
אופן ההכנה
מכינים את הבצק: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הקמח והחמאה בקערה ומעבדים לפירורים אחידים. מוסיפים את הביצה ומערבבים, מאחדים לבצק (אם הוא קצת יבש אפשר להוסיף 2-3 כפות מים). מרדדים את הבצק לעלה בעובי חצי ס"מ. קורצים עיגולים בקוטר 3-4 ס"מ (לפי גודל התבנית) ומשטחים אותם בעדינות בתוך התבניות.
מטגנים את הבצל בשמן הזית עד להזהבה קלה, 5-6 דקות, ומעבירים לקערה. מוסיפים את השמנת המתוקה, מלח, פלפל וביצים ומערבבים היטב. יוצקים כף או שתיים מהמלית בכל תבנית עד לגובה ⅔ מהבצק. מניחים מעל המלית את הירקות הנבחרים בצורה נאה. מכניסים לתנור ואופים עד להזהבה - 12-15 דקות. מגישים חם.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!