תבשיל ריחני עם רוטב עשיר. העוף רך והבטטות נמסות בפה, והכול יחד פשוט מושלם. אם אין לכם רוזמרין – לא מומלץ להמיר אותו ברוזמרין יבש כי הטעם שלו משתלט מידי, עדיף להשמיט או להחליף בטימין.
8 מנות עוף (כרעיים או עוף מחולק)
3 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות
¼ כוס שמן זית
4 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לעיגולים בעובי 2 ס”מ
5 שיני שום, קלופות
1 כפית של עלי רוזמרין טרי
½ כפית צ’ילי גרוס
1 כפית דבש מעולה
מלח ופלפל
מחממים סיר רחב, שמים את שמן הזית והבצלים, מטגנים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות ומנמיכים את האש.
מטגנים 15 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהבצלים זהובים ורכים מאוד.
מוסיפים את העוף, מגביהים את האש ונותנים לעוף להזהיב בחלק של העור.
מוסיפים את הבטטות, השום השלם, הרוזמרין, הצ’ילי, הדבש, מלח ופלפל.
מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע או עד שהכול רך.
אני אוהבת להכניס את התבשיל לתנור ל-10 דקות בחום של 200 מעלות כדי לתת אקסטרה-פריכות לעוף ולבטטות.
תבשיל ריחני עם רוטב עשיר. העוף רך והבטטות נמסות בפה, והכול יחד פשוט מושלם. אם אין לכם רוזמרין – לא מומלץ להמיר אותו ברוזמרין יבש כי הטעם שלו משתלט מידי, עדיף להשמיט או להחליף בטימין.
8 מנות עוף (כרעיים או עוף מחולק)
3 בצלים גדולים, פרוסים לרצועות
¼ כוס שמן זית
4 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לעיגולים בעובי 2 ס"מ
5 שיני שום, קלופות
1 כפית של עלי רוזמרין טרי
½ כפית צ'ילי גרוס
1 כפית דבש מעולה
מלח ופלפל
מחממים סיר רחב, שמים את שמן הזית והבצלים, מטגנים על אש גבוהה במשך 2-3 דקות ומנמיכים את האש.
מטגנים 15 דקות, מערבבים מדי פעם עד שהבצלים זהובים ורכים מאוד.
מוסיפים את העוף, מגביהים את האש ונותנים לעוף להזהיב בחלק של העור.
מוסיפים את הבטטות, השום השלם, הרוזמרין, הצ'ילי, הדבש, מלח ופלפל.
מוסיפים כוס מים, מביאים לרתיחה ומנמיכים את האש.
מבשלים על אש נמוכה כשעה ורבע או עד שהכול רך.
אני אוהבת להכניס את התבשיל לתנור ל-10 דקות בחום של 200 מעלות כדי לתת אקסטרה-פריכות לעוף ולבטטות.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!