אל תראוני שאני שחרחורת… העוגה הפשוטה הזו היא אחד מהמתכונים המצליחים ביותר שלי, והי, היא בכלל לא מתכון שלי. אלו בדרך כלל המתכונים הטובים ביותר שיש – קיבלתי את המתכון מהבת שלי, שקיבלה אותה מהדודה של בעלה, שקיבלה אותו מחברה וכנראה שיש עוד שרשרת ארוכה שכזו. עוגה כל כך פשוטה, רכה, אוורירית וטעימה באופן מיוחד. היא נראית פשוטה מאוד – אבל יש לה כוח משיכה שמעט עוגות מצליחות לייצר, והמהירות שבה היא נעלמת מהמגש מפתיעה אותי בכל פעם, כי בני משפחתי לא כל כך משתגעים על עוגות, ועוד עוגות פרווה. למדתי להכין ממנה שתיים, וגם הן מתחסלות בקצב מופלא. חשוב לשים לב – המתכון כולו יושב על קצף של ביצים שלמות. קצף כזה חייב שמונה דקות הקצפה ‘על השעון’, במהירות הגבוהה ביותר, ורצוי במיקסר עומד ולא בידני. בכל מקרה, הקצף צריך להכפיל את נפחו פי ארבעה, אחרת העוגה לא תהיה טעימה כמו שהיא יכולה להיות.
צילום תמונה: שושי גרינוולד
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
11/2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2/3 כוס שמן
11/2 כפות קפה נמס
לציפוי:
2 כפות שמן
100 גר’ אבקת סוכר
11/2 כפיות קפה נמס
3 כפות מים רותחים
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הביצים השלמות והסוכר במיקסר ומקציפים 8 דקות על המהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד. מכבים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הפודינג והשמן. ממיסים את הקפה ברבע כוס מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד רבע כוס לקבלת חצי כוס של קפה פושר. מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקפה בהדרגה לתוך התערובת. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה, דקה או שתיים. משמנים תבנית בינונית עגולה או מלבנית. יוצקים את התערובת ואופים למשך 25-30 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש, אך היא עדיין רכה וקפיצית למגע.
מספר דקות לפני סיום האפיה מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים הרותחים ושמים בקערית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת קרם אחיד. ברגע שהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומורחים אותו באופן אחיד על כל העוגה.
אל תראוני שאני שחרחורת… העוגה הפשוטה הזו היא אחד מהמתכונים המצליחים ביותר שלי, והי, היא בכלל לא מתכון שלי. אלו בדרך כלל המתכונים הטובים ביותר שיש – קיבלתי את המתכון מהבת שלי, שקיבלה אותה מהדודה של בעלה, שקיבלה אותו מחברה וכנראה שיש עוד שרשרת ארוכה שכזו. עוגה כל כך פשוטה, רכה, אוורירית וטעימה באופן מיוחד. היא נראית פשוטה מאוד – אבל יש לה כוח משיכה שמעט עוגות מצליחות לייצר, והמהירות שבה היא נעלמת מהמגש מפתיעה אותי בכל פעם, כי בני משפחתי לא כל כך משתגעים על עוגות, ועוד עוגות פרווה. למדתי להכין ממנה שתיים, וגם הן מתחסלות בקצב מופלא. חשוב לשים לב – המתכון כולו יושב על קצף של ביצים שלמות. קצף כזה חייב שמונה דקות הקצפה 'על השעון', במהירות הגבוהה ביותר, ורצוי במיקסר עומד ולא בידני. בכל מקרה, הקצף צריך להכפיל את נפחו פי ארבעה, אחרת העוגה לא תהיה טעימה כמו שהיא יכולה להיות.
צילום תמונה: שושי גרינוולד
4 ביצים
3/4 כוס סוכר
11/2 כוסות קמח
שקית אבקת אפיה
4 כפות אבקת אינסטנט פודינג וניל
2/3 כוס שמן
11/2 כפות קפה נמס
לציפוי:
2 כפות שמן
100 גר' אבקת סוכר
11/2 כפיות קפה נמס
3 כפות מים רותחים
אופן ההכנהמחממים תנור לחום של 180 מעלות. שמים את הביצים השלמות והסוכר במיקסר ומקציפים 8 דקות על המהירות הגבוהה ביותר, עד לקבלת קצף בהיר ותפוח מאוד. מכבים את המיקסר ומוסיפים פנימה את הקמח, אבקת האפיה, אבקת הפודינג והשמן. ממיסים את הקפה ברבע כוס מים רותחים ומערבבים היטב, מוסיפים עוד רבע כוס לקבלת חצי כוס של קפה פושר. מפעילים את המיקסר על המהירות הנמוכה ביותר ומוסיפים את הקפה בהדרגה לתוך התערובת. ממשיכים להקציף במהירות נמוכה עד שכל התערובת אחידה, דקה או שתיים. משמנים תבנית בינונית עגולה או מלבנית. יוצקים את התערובת ואופים למשך 25-30 דקות, רק עד שהעוגה מתייצבת וקיסם המוחדר פנימה יוצא יבש, אך היא עדיין רכה וקפיצית למגע.
מספר דקות לפני סיום האפיה מכינים את הציפוי: מערבבים יחד את הקפה הנמס עם המים הרותחים ושמים בקערית. מוסיפים את שאר החומרים ומערבבים לקבלת קרם אחיד. ברגע שהעוגה החמה יוצאת מהתנור, יוצקים עליה בעדינות את הציפוי ומורחים אותו באופן אחיד על כל העוגה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!
2 תגובות
עוגה מצויינת!
קלה וטעימהההה…
יצא ממש טוב ואוורירי מאוד,
ליקקו את האצבעות…