חיפשתם עוגת גבינה ללא אפיה? המתכון הזה בשבילכם!
העוגה מבוססת על עוגה צרפתית, שנקראת 1000 קרפים(Mille Crêpe) . זו אחת מעוגות הדגל של
המטבח הצרפתי, ואני בהחלט יכול להבין מדוע! העוגה מבוססת על שכבות-שכבות של קרפים דקיקים,
שביניהן קרם עשיר. לכבוד חג השבועות בחרתי להניח בין השכבות מוס גבינה קלאסי לבן, ולמעלה
גנאש שוקולד לבן קטיפתי שמעשיר את כל העוגה.
טיפ שיקצר לכם תהליכים – אפשר להשתמש בעלי בלינצ’ס קפואים. יש לפרוס אותם על גבי תבניות
תנור ולקלות בתנור חם כמה דקות, לצנן ולהרכיב.
בלילת הקרפים:
210 גרם (כוס וחצי) קמח תופח
40 גרם (3 כפות) סוכר
1/4 כפית מלח
3ביצים
560מ”ל (2 כוסות ורבע) חלב (לא פחות מ-3% שומן)
25גרם חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
ספריי שמן או חמאה מומסת לטיגון
מוס גבינה:
500 מ”ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה
1/2כוס (100 גרם) סוכר
80גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
2מכלי גבינה לבנה
גנאש שוקולד לבן:
100 מ”ל שמנת מתוקה לקצפת 32%-38% שומן
200גרם שוקולד לבן איכותי
קרפים (16-20 קרפים, תלוי בקוטר המחבת).
מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים סוכר ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים פנימה את הביצים וכוס
מהחלב, טורפים היטב עד לתערובת חלקה. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ושאר החלב וטורפים
לתערובת חלקה.
מחממים מחבת (בקוטר 18 או 20) ומרססים בספריי שמן או מברישים (במברשת סיליקון) בחמאה
מומסת. יוצקים כמות של ¼ כוס מבלילת הקרפים למחבת ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה
תתפשט על פני המחבת לעיגול מושלם. כשהקרפ מזהיב יפה, הופכים עד להזהבה מהצד השני ומסירים
מהאש. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. את הקרפים המוכנים מניחים על גבי ניירות אפייה, ולא זה
על גבי זה, אחרת הם ידבקו. מצננים לטמפ’ החדר עד ההרכבה.
מוס גבינה:
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, הסוכר והפודינג לקצפת יציבה. מקפלים פנימה את
הגבינה הלבנה.
גנאש שוקולד לבן:
קוצצים דק את השוקולד הלבן. מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש, מכניסים
פנימה את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים היטב עד לקרם חלק
הרכבת העוגה:
על גבי צלחת הגשה מניחים קרפ ומעליו שתי כפות של מוס עד לשוליים בשכבה אחידה
(אחרת העוגה לא תהיה ישרה). מניחים מעל קרפ נוסף בדיוק באותו מיקום, וגם עליו מורחים קרם.
חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים והקרם. מסיימים עם קרפ ללא קרם, ומצפים בגנאש, כאשר נותנים
לו לזלוג מטה על שולי העוגה מכל הכיוונים.
מעטרים את העוגה בפירות ובפרחים (אם רוצים) ומפדרים באבקת סוכר.
מניחים לעוגה להתייצב לפני הפריסה. מומלץ לפחות 4 שעות במקרר, אפשר גם לילה.
חיפשתם עוגת גבינה ללא אפיה? המתכון הזה בשבילכם!
העוגה מבוססת על עוגה צרפתית, שנקראת 1000 קרפים(Mille Crêpe) . זו אחת מעוגות הדגל של
המטבח הצרפתי, ואני בהחלט יכול להבין מדוע! העוגה מבוססת על שכבות-שכבות של קרפים דקיקים,
שביניהן קרם עשיר. לכבוד חג השבועות בחרתי להניח בין השכבות מוס גבינה קלאסי לבן, ולמעלה
גנאש שוקולד לבן קטיפתי שמעשיר את כל העוגה.
טיפ שיקצר לכם תהליכים – אפשר להשתמש בעלי בלינצ'ס קפואים. יש לפרוס אותם על גבי תבניות
תנור ולקלות בתנור חם כמה דקות, לצנן ולהרכיב.
בלילת הקרפים:
210 גרם (כוס וחצי) קמח תופח
40 גרם (3 כפות) סוכר
1/4 כפית מלח
3ביצים
560מ"ל (2 כוסות ורבע) חלב (לא פחות מ-3% שומן)
25גרם חמאה מומסת
1/2 כפית תמצית וניל איכותית
ספריי שמן או חמאה מומסת לטיגון
מוס גבינה:
500 מ"ל (2 מכלים) שמנת מתוקה להקצפה
1/2כוס (100 גרם) סוכר
80גרם (חבילה) אינסטנט פודינג וניל
2מכלי גבינה לבנה
גנאש שוקולד לבן:
100 מ"ל שמנת מתוקה לקצפת 32%-38% שומן
200גרם שוקולד לבן איכותי
אופן ההכנה
קרפים (16-20 קרפים, תלוי בקוטר המחבת).
מנפים לקערה את הקמח ומוסיפים סוכר ומלח. מערבבים היטב. מוסיפים פנימה את הביצים וכוס
מהחלב, טורפים היטב עד לתערובת חלקה. מוסיפים פנימה את החמאה המומסת ושאר החלב וטורפים
לתערובת חלקה.
מחממים מחבת (בקוטר 18 או 20) ומרססים בספריי שמן או מברישים (במברשת סיליקון) בחמאה
מומסת. יוצקים כמות של ¼ כוס מבלילת הקרפים למחבת ומסובבים את המחבת כדי שהבלילה
תתפשט על פני המחבת לעיגול מושלם. כשהקרפ מזהיב יפה, הופכים עד להזהבה מהצד השני ומסירים
מהאש. חוזרים על הפעולה עד לסיום הבלילה. את הקרפים המוכנים מניחים על גבי ניירות אפייה, ולא זה
על גבי זה, אחרת הם ידבקו. מצננים לטמפ' החדר עד ההרכבה.
מוס גבינה:
מקציפים בקערה את השמנת המתוקה, הסוכר והפודינג לקצפת יציבה. מקפלים פנימה את
הגבינה הלבנה.
גנאש שוקולד לבן:
קוצצים דק את השוקולד הלבן. מביאים את השמנת לסף רתיחה בסיר קטן. מסירים מהאש, מכניסים
פנימה את השוקולד הלבן הקצוץ ומערבבים היטב עד לקרם חלק
הרכבת העוגה:
על גבי צלחת הגשה מניחים קרפ ומעליו שתי כפות של מוס עד לשוליים בשכבה אחידה
(אחרת העוגה לא תהיה ישרה). מניחים מעל קרפ נוסף בדיוק באותו מיקום, וגם עליו מורחים קרם.
חוזרים על הפעולה עם כל הקרפים והקרם. מסיימים עם קרפ ללא קרם, ומצפים בגנאש, כאשר נותנים
לו לזלוג מטה על שולי העוגה מכל הכיוונים.
מעטרים את העוגה בפירות ובפרחים (אם רוצים) ומפדרים באבקת סוכר.
מניחים לעוגה להתייצב לפני הפריסה. מומלץ לפחות 4 שעות במקרר, אפשר גם לילה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!