רוטב סקורדליה הוא רוטב יווני קלאסי המבוסס על שקדים, לימון ושום. הוא טעים להפליא ומתחבר באופן מושלם עם פסח. השילוב עם הסלמון שנאפה ברוטב מתקתק – יוצר מנה מאוזנת וטעימה בצורה לא רגילה.
לדג:
6 יחידות סלמון
2 כפות דבש מעולה
2 כפות יין לבן
מיץ מחצי תפוז
½ כפית פפריקה מתוקה מעולה
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
לרוטב הסקורדליה:
2/3 כוס שקדים קלופים מולבנים
5 שיני שום
½ – 1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
מכינים את הסלמון: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הסלמון בתבנית בינונית משומנת קלות. מערבבים את הדבש, היין, התפוז, הפפריקה המתוקה, המלח ופלפל ושמן הזית בקערה. יוצקים את הכול על הסלמון. מורחים מעט שמן זית על חלקו העליון של כל דג. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהדגים מזהיבים.
מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים, פרט לשמן, במעבד מזון או בקערה של בלנדר מוט איכותי. מתחילים לעבד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טחינה וממשיכים לטחון עד שהשמן נטמע כולו.
מגישים: מניחים עיגול של סקורדליה על הצלחת, מניחים מעליו את הדג, יוצקים מעט מהרוטב שהצטבר בתבנית מסביב לדג. מכינים באותה צורה את שאר הדגים. מגישים.
רוטב סקורדליה הוא רוטב יווני קלאסי המבוסס על שקדים, לימון ושום. הוא טעים להפליא ומתחבר באופן מושלם עם פסח. השילוב עם הסלמון שנאפה ברוטב מתקתק – יוצר מנה מאוזנת וטעימה בצורה לא רגילה.
לדג:
6 יחידות סלמון
2 כפות דבש מעולה
2 כפות יין לבן
מיץ מחצי תפוז
½ כפית פפריקה מתוקה מעולה
מלח ופלפל
4 כפות שמן זית
לרוטב הסקורדליה:
2/3 כוס שקדים קלופים מולבנים
5 שיני שום
½ - 1/3 כוס שמן זית
מיץ מלימון אחד
מלח ופלפל
אופן ההכנהמכינים את הסלמון: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מניחים את הסלמון בתבנית בינונית משומנת קלות. מערבבים את הדבש, היין, התפוז, הפפריקה המתוקה, המלח ופלפל ושמן הזית בקערה. יוצקים את הכול על הסלמון. מורחים מעט שמן זית על חלקו העליון של כל דג. מעבירים לתנור ואופים 20 דקות או עד שהדגים מזהיבים.
מכינים את הרוטב: שמים את כל החומרים, פרט לשמן, במעבד מזון או בקערה של בלנדר מוט איכותי. מתחילים לעבד לקבלת מרקם אחיד, מוסיפים את השמן בזרם דק תוך כדי טחינה וממשיכים לטחון עד שהשמן נטמע כולו.
מגישים: מניחים עיגול של סקורדליה על הצלחת, מניחים מעליו את הדג, יוצקים מעט מהרוטב שהצטבר בתבנית מסביב לדג. מכינים באותה צורה את שאר הדגים. מגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!