אם אתם אוכלים דג וחלב יחד – פשוט תחליפו את שמנת הקוקוס בשמנת מתוקה.
ולגבי עשבי התיבול – אני הכי אוהבת שילוב של פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום, שכולם מחמיאים מאוד לסלמון וביחד עם שמנת קוקוס איכותית (רצוי בקרטונית ולא בשימורים) מתקבלת מנה מופלאה באמת.
6 מנות פילה סלמון איכותי
שמן לטיגון
לרוטב:
4 שיני שום כתושות
1/4 כפית צ’ילי גרוס
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
חבילת שמנת או קרם קוקוס (עדיף בקרטונית ולא בשימורים) או שמנת מתוקה חלבית
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין וכו’)
מלח ופלפל
מכינים את הרוטב:
מזהיבים את השום והצ’ילי עם שמן הזית בסיר קטן במשך דקה או שתיים.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות עד שכמות היין מצטמצמת לחצי.
מוסיפים את השמנת ועשבי התיבול, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מחממים מחבת רחבה ומטגנים בה את הסלמון עד שיזהיב משני הצדדים – 4-5 דקות מכל צד.
מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב בנדיבות על הסלמון ומגישים.
אם אתם אוכלים דג וחלב יחד – פשוט תחליפו את שמנת הקוקוס בשמנת מתוקה.
ולגבי עשבי התיבול – אני הכי אוהבת שילוב של פטרוזיליה, כוסברה ובזיליקום, שכולם מחמיאים מאוד לסלמון וביחד עם שמנת קוקוס איכותית (רצוי בקרטונית ולא בשימורים) מתקבלת מנה מופלאה באמת.
6 מנות פילה סלמון איכותי
שמן לטיגון
לרוטב:
4 שיני שום כתושות
1/4 כפית צ'ילי גרוס
2 כפות שמן זית
1/2 כוס יין לבן חצי יבש או יבש
חבילת שמנת או קרם קוקוס (עדיף בקרטונית ולא בשימורים) או שמנת מתוקה חלבית
1/2 כוס תערובת עשבי תיבול (בזיליקום, פטרוזיליה, כוסברה, שמיר, טימין וכו')
מלח ופלפל
אופן ההכנהמכינים את הרוטב:
מזהיבים את השום והצ'ילי עם שמן הזית בסיר קטן במשך דקה או שתיים.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים 2-3 דקות עד שכמות היין מצטמצמת לחצי.
מוסיפים את השמנת ועשבי התיבול, מלח ופלפל.
מביאים לרתיחה, מנמיכים את האש ומבשלים 5 דקות עד שהרוטב מסמיך מעט. טועמים ומתקנים תיבול במידת הצורך.
מחממים מחבת רחבה ומטגנים בה את הסלמון עד שיזהיב משני הצדדים – 4-5 דקות מכל צד.
מעבירים לצלחת הגשה, יוצקים מהרוטב בנדיבות על הסלמון ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!