אחת ממנות הדגל של המטבח היווני המפורסמות בכל העולם בשם זה, וגם כאן בישראל הוא אומץ והפך לקלאסיקה בכל בית קפה. הטוויסט שלי הוא שהוספתי בורגול לסלט, אך אפשר להוסיף גם קוסקוס או פתיתים (דרך נהדרת לנצל שאריות) וכך הסלט הופך לארוחה מלאה בפני עצמה.
כוס בורגול גס
5 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות, או סלסלת עגבניות שרי חצויות
3 מלפפונים חצויים וחתוכים
1 בצל סגול חצוי ופרוס
חצי כוס זיתי קלמטה איכותיים
פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית אורגנו יבש או טרי
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
200 גרם גבינת פטה חתוכה לפרוסות, לקוביות או מפוררת
משרים את הבורגול בקערה עם 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח עד לריכוך הבורגול (כחצי שעה). מסננים היטב מנוזלים ושומרים בצד.
מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הבצל, הזיתים והפלפל.
מוסיפים שמן זית בנדיבות, מיץ לימון, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
לפני ההגשה מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות כדי שלא תישבר. טועמים ומתקנים תיבול לפי
טעמכם. מגישים על מצע של כמה כפות בורגול, או שמערבבים את הבורגול פנימה בשלב ערבוב הירקות.
אחת ממנות הדגל של המטבח היווני המפורסמות בכל העולם בשם זה, וגם כאן בישראל הוא אומץ והפך לקלאסיקה בכל בית קפה. הטוויסט שלי הוא שהוספתי בורגול לסלט, אך אפשר להוסיף גם קוסקוס או פתיתים (דרך נהדרת לנצל שאריות) וכך הסלט הופך לארוחה מלאה בפני עצמה.
כוס בורגול גס
5 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות, או סלסלת עגבניות שרי חצויות
3 מלפפונים חצויים וחתוכים
1 בצל סגול חצוי ופרוס
חצי כוס זיתי קלמטה איכותיים
פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית אורגנו יבש או טרי
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
200 גרם גבינת פטה חתוכה לפרוסות, לקוביות או מפוררת
משרים את הבורגול בקערה עם 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח עד לריכוך הבורגול (כחצי שעה). מסננים היטב מנוזלים ושומרים בצד.
מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הבצל, הזיתים והפלפל.
מוסיפים שמן זית בנדיבות, מיץ לימון, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
לפני ההגשה מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות כדי שלא תישבר. טועמים ומתקנים תיבול לפי
טעמכם. מגישים על מצע של כמה כפות בורגול, או שמערבבים את הבורגול פנימה בשלב ערבוב הירקות.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!