סלט יווני עשיר עם בורגול

סלט_יווני_עם_בורגול
סלט יווני עשיר עם בורגול

קל

חלבי

מאת: תום פרנץ

אחת ממנות הדגל של המטבח היווני המפורסמות בכל העולם בשם זה, וגם כאן בישראל הוא אומץ והפך לקלאסיקה בכל בית קפה. הטוויסט שלי הוא שהוספתי בורגול לסלט, אך אפשר להוסיף גם קוסקוס או פתיתים (דרך נהדרת לנצל שאריות) וכך הסלט הופך לארוחה מלאה בפני עצמה.

 

חומרים

כוס בורגול גס
5 עגבניות בשלות חתוכות לשמיניות, או סלסלת עגבניות שרי חצויות
3 מלפפונים חצויים וחתוכים
1 בצל סגול חצוי ופרוס
חצי כוס זיתי קלמטה איכותיים
פלפל אדום חתוך לקוביות גסות
שמן זית
2 כפות מיץ לימון טרי
1 כפית אורגנו יבש או טרי
מלח ופלפל שחור גרוס, לפי הטעם
200 גרם גבינת פטה חתוכה לפרוסות, לקוביות או מפוררת

אופן ההכנה

משרים את הבורגול בקערה עם 3 כוסות מים רותחים וכפית מלח עד לריכוך הבורגול (כחצי שעה). מסננים היטב מנוזלים ושומרים בצד.
מניחים בקערה את העגבניות, המלפפונים, הבצל, הזיתים והפלפל.
מוסיפים שמן זית בנדיבות, מיץ לימון, אורגנו, מלח ופלפל לפי הטעם, ומערבבים.
לפני ההגשה מוסיפים את הגבינה ומערבבים קלות כדי שלא תישבר. טועמים ומתקנים תיבול לפי
טעמכם. מגישים על מצע של כמה כפות בורגול, או שמערבבים את הבורגול פנימה בשלב ערבוב הירקות.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!