למנה הזו צריך מחבת טובה, רצוי פסים אבל אפשר גם אחרת. סטייקים איכותיים ולא מעובדים של אנטרקוט (ורד הצלע) ויין. זה הכול. פשטות מנצחת.
6 יחידות סטייקים אנטרקוט
שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
2 כוסות יין אדום יבש או חצי יבש
לירקות:
בצל אחד
2 פלפלים (צהוב ואדום)
בטטה אחת
חציל קטן
3 קישואים קטנים או זוקיני
3 כפות שמן זית
8 שיני שום
מלח ופלפל
מחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הירקות: קולפים את הבצל והבטטה ופורסים את כל הירקות לפרוסות ואת הפלפלים לקוביות גדולות. מניחים בתבנית התנור יחד עם שיני השום השלמות, יוצקים על הכול שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור. אופים כ-15 ד’ או עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. שומרים בצד.
מכינים את הסטייקים: בוזקים על הסטייקים מלח, פלפל ופפריקה ומעסים מעט לתוך הבשר. מחממים על האש שתי מחבתות גדולות – פסים או חלקות, ונותנים להן להתחמם היטב. מוסיפים מעט שמן לטיגון ומניחים את הסטייקים – 3 בכל מחבת. נותנים לסטייקים להזהיב כ-7 ד’ מצד אחד, הופכים ומטגנים עוד 2 ד’. יוצקים את היין, כוס בכל מחבת ומטגנים את הסטייקים עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מעבירים את הסטייקים לצלחת הגשה, לוקחים טבעת מתכת (רינג) בקוטר 5 ס”מ ומסדרים בתוכה את הירקות האפויים בצורה נאה. מרימים את הרינג וממשיכים לסדר באותה צורה את כל הצלחות. יוצקים על הסטייקים מעט מהנוזלים שנותרו במחבת ומגישים מיד.
למנה הזו צריך מחבת טובה, רצוי פסים אבל אפשר גם אחרת. סטייקים איכותיים ולא מעובדים של אנטרקוט (ורד הצלע) ויין. זה הכול. פשטות מנצחת.
6 יחידות סטייקים אנטרקוט
שמן לטיגון
מלח ופלפל שחור גרוס
כפית פפריקה
2 כוסות יין אדום יבש או חצי יבש
לירקות:
בצל אחד
2 פלפלים (צהוב ואדום)
בטטה אחת
חציל קטן
3 קישואים קטנים או זוקיני
3 כפות שמן זית
8 שיני שום
מלח ופלפל
אופן ההכנהמחממים תנור לחום של 200 מעלות.
מכינים את הירקות: קולפים את הבצל והבטטה ופורסים את כל הירקות לפרוסות ואת הפלפלים לקוביות גדולות. מניחים בתבנית התנור יחד עם שיני השום השלמות, יוצקים על הכול שמן זית, מלח ופלפל ומעבירים לתנור. אופים כ-15 ד' או עד שהירקות מתרככים ומזהיבים. שומרים בצד.
מכינים את הסטייקים: בוזקים על הסטייקים מלח, פלפל ופפריקה ומעסים מעט לתוך הבשר. מחממים על האש שתי מחבתות גדולות – פסים או חלקות, ונותנים להן להתחמם היטב. מוסיפים מעט שמן לטיגון ומניחים את הסטייקים – 3 בכל מחבת. נותנים לסטייקים להזהיב כ-7 ד' מצד אחד, הופכים ומטגנים עוד 2 ד'. יוצקים את היין, כוס בכל מחבת ומטגנים את הסטייקים עד שרוב הנוזלים מתאדים.
מעבירים את הסטייקים לצלחת הגשה, לוקחים טבעת מתכת (רינג) בקוטר 5 ס"מ ומסדרים בתוכה את הירקות האפויים בצורה נאה. מרימים את הרינג וממשיכים לסדר באותה צורה את כל הצלחות. יוצקים על הסטייקים מעט מהנוזלים שנותרו במחבת ומגישים מיד.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!