נתחיל בתיאום ציפיות.
סופגניות אפויות לא מתחרות עם אלו המטוגנות, ועדיין, אם לא נערוך ביניהן השוואות – הן מעולות!
ציטוט של הבת שלי (שאינה שוחרת בריאות…)
“עם כאלה סופגניות, יהיה קל להתגבר על המטוגנות”.
4 כוסות קמח כוסמין 80%
כף שמרים
4 כפות דבש
2/3 כוס מים פושרים
50+50 גרם חמאה מומסת
3חלמונים
100 גרם גבינה לבנה
למילוי:
ריבה ללא תוספת סוכר
שוקולד מריר 80%
בקערת המיקסר שמים שמרים, דבש ומים פושרים. ממתינים 5-10 דקות להתססה.
מוסיפים קמח, 50 גרם חמאה מומסת, חלמונים וגבינה. מעבדים לבצק. מתקבל בצק דביק מעט.
מקמחים מעט את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה, או עד להכפלת נפח.
מחמים תנור ל-75 מעלות.
על משטח מקומח מניחים את הבצק ומחלקים ל-12-18 חלקים (תלוי בגודל הרצוי).
את הסופגניות רצוי לאפות בשיטת ‘לחם תלישה’, כשהן ממוקמות בתבנית אחת ליד השנייה, או בתבנית שקעים, כדי למנוע תפיחה שתגרום להן להתפשט לרוחב ולאבד גובה.
כל חלק משטחים על כף היד, במרכזו שמים חצי כפית ריבה או קוביית שוקולד. סוגרים, מהדקים ומכדררים יפה. מניחים בתבנית מקומחת מעט.
לאחר שמסיימים למקם את כל הסופגניות, מברישים אותן במעט חמאה מומסת. את החמאה שנשארה נבריש לאחר האפייה.
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה בחום נמוך, מה שיגרום לתפיחה טובה ולתוצאה אוורירית במיוחד.
אופים כרבע שעה. אחרי רבע שעה מגבירים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כרבע שעה.
הסופגניות צריכות לצאת בהירות. אפייה ארוכה תפגע במרקם שלהם ותהפוך אותן ללחמניות…
לאחר האפייה מברישים בחמאה שנשארה.
מזלפים מעל מעט ריבה או שוקולד.
נתחיל בתיאום ציפיות.
סופגניות אפויות לא מתחרות עם אלו המטוגנות, ועדיין, אם לא נערוך ביניהן השוואות – הן מעולות!
ציטוט של הבת שלי (שאינה שוחרת בריאות...)
"עם כאלה סופגניות, יהיה קל להתגבר על המטוגנות".
4 כוסות קמח כוסמין 80%
כף שמרים
4 כפות דבש
2/3 כוס מים פושרים
50+50 גרם חמאה מומסת
3חלמונים
100 גרם גבינה לבנה
למילוי:
ריבה ללא תוספת סוכר
שוקולד מריר 80%
אופן ההכנהבקערת המיקסר שמים שמרים, דבש ומים פושרים. ממתינים 5-10 דקות להתססה.
מוסיפים קמח, 50 גרם חמאה מומסת, חלמונים וגבינה. מעבדים לבצק. מתקבל בצק דביק מעט.
מקמחים מעט את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה, או עד להכפלת נפח.
מחמים תנור ל-75 מעלות.
על משטח מקומח מניחים את הבצק ומחלקים ל-12-18 חלקים (תלוי בגודל הרצוי).
את הסופגניות רצוי לאפות בשיטת 'לחם תלישה', כשהן ממוקמות בתבנית אחת ליד השנייה, או בתבנית שקעים, כדי למנוע תפיחה שתגרום להן להתפשט לרוחב ולאבד גובה.
כל חלק משטחים על כף היד, במרכזו שמים חצי כפית ריבה או קוביית שוקולד. סוגרים, מהדקים ומכדררים יפה. מניחים בתבנית מקומחת מעט.
לאחר שמסיימים למקם את כל הסופגניות, מברישים אותן במעט חמאה מומסת. את החמאה שנשארה נבריש לאחר האפייה.
מכניסים את התבנית לתנור לאפייה בחום נמוך, מה שיגרום לתפיחה טובה ולתוצאה אוורירית במיוחד.
אופים כרבע שעה. אחרי רבע שעה מגבירים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כרבע שעה.
הסופגניות צריכות לצאת בהירות. אפייה ארוכה תפגע במרקם שלהם ותהפוך אותן ללחמניות...
לאחר האפייה מברישים בחמאה שנשארה.
מזלפים מעל מעט ריבה או שוקולד.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!