‘סופגניות’ חלביות ללא טיגון

תבנית_ עם _סופגניות _ ומעל_ זילוף _ ריבה _ושוקולד
‘סופגניות’ חלביות ללא טיגון

קל

חלבי

מאת: שירה אזולאי

נתחיל בתיאום ציפיות.

סופגניות אפויות לא מתחרות עם אלו המטוגנות, ועדיין, אם לא נערוך ביניהן השוואות – הן מעולות!

ציטוט של הבת שלי (שאינה שוחרת בריאות…) 

“עם כאלה סופגניות, יהיה קל להתגבר על המטוגנות”.

חומרים

4 כוסות קמח כוסמין 80%

כף שמרים

4 כפות דבש

2/3 כוס מים פושרים

50+50 גרם חמאה מומסת

 3חלמונים

100 גרם גבינה לבנה

למילוי:

ריבה ללא תוספת סוכר

שוקולד מריר 80%

אופן ההכנה

בקערת המיקסר שמים שמרים, דבש ומים פושרים. ממתינים 5-10 דקות להתססה.

מוסיפים קמח, 50 גרם חמאה מומסת, חלמונים וגבינה. מעבדים לבצק. מתקבל בצק דביק מעט.

מקמחים מעט את הבצק ומניחים להתפחה של כשעה, או עד להכפלת נפח.

מחמים תנור ל-75 מעלות.

על משטח מקומח מניחים את הבצק ומחלקים ל-12-18 חלקים (תלוי בגודל הרצוי).

את הסופגניות רצוי לאפות בשיטת ‘לחם תלישה’, כשהן ממוקמות בתבנית אחת ליד השנייה, או בתבנית שקעים, כדי למנוע תפיחה שתגרום להן להתפשט לרוחב ולאבד גובה.

כל חלק משטחים על כף היד, במרכזו שמים חצי כפית ריבה או קוביית שוקולד. סוגרים, מהדקים ומכדררים יפה. מניחים בתבנית מקומחת מעט.

לאחר שמסיימים למקם את כל הסופגניות, מברישים אותן במעט חמאה מומסת. את החמאה שנשארה נבריש לאחר האפייה.

מכניסים את התבנית לתנור לאפייה בחום נמוך, מה שיגרום לתפיחה טובה ולתוצאה אוורירית במיוחד.

אופים כרבע שעה. אחרי רבע שעה מגבירים את החום ל-180 מעלות ואופים עוד כרבע שעה.

הסופגניות צריכות לצאת בהירות. אפייה ארוכה תפגע במרקם שלהם ותהפוך אותן ללחמניות…

לאחר האפייה מברישים בחמאה שנשארה.

מזלפים מעל מעט ריבה או שוקולד.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!