הוא קליל ומהיר, אפשר לעשות אותו פרווה או חלבי. אצלנו הוא ממש ‘חובה’ במוצאי כל צום.
ליתר השקעה, אפשר להגיש אותו עם קוביות פולנטה, שזוהי דייסת תירס קלילה.
בצל גדול קצוץ דק
3 כפות חמאה או שמן
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
3 גבעולי סלרי אמריקאי (לא חובה)
2 בטטות קטנות
חבילת תירס קפוא
כוס חלב או שמנת מתוקה (לא חובה)
2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
מלח ופלפל
לפולנטה:
חצי כוס קמח תירס
2 כוסות מים או חלב
מלח ופלפל
מכינים את המרק: קולפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל ס”מ.
מזהיבים בסיר חלבי את הבצל והחמאה או השמן במשך מספר דקות. מערבבים מדי פעם.
כשהבצל רך וזהוב מוסיפים את כל הירקות ורוב חבילת התירס – משאירים ככוס גרגרי תירס בצד. ממלאים מים עד לגובה 4 ס”מ מעל הירקות.
מביאים לרתיחה, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
טוחנים את המרק במעבד מזון או במקל בלנדר למחית אחידה.
מוסיפים את כוס החלב או השמנת וגרגרי התירס (למרק פרווה מוסיפים עוד כוס מים), טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים עוד כעשר דקות.
הוא קליל ומהיר, אפשר לעשות אותו פרווה או חלבי. אצלנו הוא ממש 'חובה' במוצאי כל צום.
ליתר השקעה, אפשר להגיש אותו עם קוביות פולנטה, שזוהי דייסת תירס קלילה.
בצל גדול קצוץ דק
3 כפות חמאה או שמן
3 גזרים
2 תפוחי אדמה
3 גבעולי סלרי אמריקאי (לא חובה)
2 בטטות קטנות
חבילת תירס קפוא
כוס חלב או שמנת מתוקה (לא חובה)
2 כפות אבקת מרק בטעם פטריות
מלח ופלפל
לפולנטה:
חצי כוס קמח תירס
2 כוסות מים או חלב
מלח ופלפל
אופן ההכנה
מכינים את המרק: קולפים את הירקות וחותכים לקוביות קטנות בגודל ס"מ.
מזהיבים בסיר חלבי את הבצל והחמאה או השמן במשך מספר דקות. מערבבים מדי פעם.
כשהבצל רך וזהוב מוסיפים את כל הירקות ורוב חבילת התירס – משאירים ככוס גרגרי תירס בצד. ממלאים מים עד לגובה 4 ס"מ מעל הירקות.
מביאים לרתיחה, מתבלים באבקת מרק, מלח ופלפל, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כחצי שעה.
טוחנים את המרק במעבד מזון או במקל בלנדר למחית אחידה.
מוסיפים את כוס החלב או השמנת וגרגרי התירס (למרק פרווה מוסיפים עוד כוס מים), טועמים ומתקנים תיבול.
מבשלים עוד כעשר דקות.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!