מרק מורכב להכנה אבל מניב תוצאה שקשה לעמוד בפניה.
חומרים למרק:
בצל גדול קצוץ גס
1/2 כפית מלח
8-10 כנפיים של עוף (או כל חלק אחר של עוף)
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
600 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס”מ
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
חווייאג’ למרק, לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
כף סוכר
חומרים לבצק:
1 ק”ג סולת
1/3 כוס שמן
1/2 קילו בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים קצוצים דק ככל האפשר
מלח ופלפל, לפי הטעם
מים (בערך כוס)
מכינים את הקובה:
שמים את הבצל הקצוץ בצלחת ומפזרים עליו 1/2 כפית מלח.
מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים, ולשים אותם יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מכינים את הבצק:
שמים בקערה 2 כוסות מהסולת (כן, זו לא טעות. לא מכינים את כל הבצק בבת אחת כי הוא מתייבש בתהליך ההכנה של הקובה), מוסיפים 2 כפות שמן ומעבדים. תוך כדי עיבוד מוסיפים מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אך לא דביק. קשה להגיד כמה מים בדיוק להוסיף – פשוט ממלאים כוס ומוזגים לבצק לאט לאט, תוך כדי עיבוד, עד שהבצק מוכן.
טובלים את הידיים בקערת מים ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במלית הבשר וסוגרים את הכדור בחזרה (לוקח קצת זמן לקלוט איך עושים זאת, אבל זו מיומנות שנרכשת אחרי יצירת כמה כדורים).
כשבצק הסולת נגמר מכינים בצק חדש וממלאים שוב את הכדורים, באותה שיטה.
עוטפים היטב את כל הכדורים בניילון נצמד ומקפיאים.
מכינים את המרק:
מטגנים את הבצל בסיר גדול במשך כמה דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכנפיים והסלרי ומטגנים כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות. ממלאים את המים עד ל-3/4 מגובהו.
מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים את כל התבלינים פרט למיץ הלימון והסוכר.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35-40 דקות.
מפשירים את כדורי הקובה במקרר במשך לילה שלם או בחוץ במשך שעתיים.
מרטיבים את הידיים ומחליקים אותם כדי ללטש את צורתם.
מוסיפים את כדורי הקובה לסיר בזה אחר זה, מוסיפים את הדלעת ומבשלים 20-30 דקות נוספות. ב-5 הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים מיץ לימון וסוכר.
מרק מורכב להכנה אבל מניב תוצאה שקשה לעמוד בפניה.
חומרים למרק:
בצל גדול קצוץ גס
1/2 כפית מלח
8-10 כנפיים של עוף (או כל חלק אחר של עוף)
2 גבעולי סלרי חתוכים לקוביות
600 גרם דלעת, קלופה וחתוכה לקוביות בגודל 2 ס"מ
2 כפות רסק עגבניות
מלח ופלפל, לפי הטעם
2 כפות אבקת מרק בטעם עוף
חווייאג' למרק, לפי הטעם
2 כפות מיץ לימון
כף סוכר
חומרים לבצק:
1 ק"ג סולת
1/3 כוס שמן
1/2 קילו בשר טחון
חופן פטרוזיליה קצוצה
2 בצלים קצוצים דק ככל האפשר
מלח ופלפל, לפי הטעם
מים (בערך כוס)
אופן ההכנהמכינים את הקובה:
שמים את הבצל הקצוץ בצלחת ומפזרים עליו 1/2 כפית מלח.
מערבבים בקערה את הבשר הטחון, הפטרוזיליה הקצוצה, הבצל והתבלינים, ולשים אותם יחד עד שמתקבלת תערובת אחידה.
מכינים את הבצק:
שמים בקערה 2 כוסות מהסולת (כן, זו לא טעות. לא מכינים את כל הבצק בבת אחת כי הוא מתייבש בתהליך ההכנה של הקובה), מוסיפים 2 כפות שמן ומעבדים. תוך כדי עיבוד מוסיפים מים בהדרגה, עד שמתקבל בצק רך וגמיש אך לא דביק. קשה להגיד כמה מים בדיוק להוסיף – פשוט ממלאים כוס ומוזגים לבצק לאט לאט, תוך כדי עיבוד, עד שהבצק מוכן.
טובלים את הידיים בקערת מים ויוצרים כדורים בגודל של כדורי פינג פונג.
יוצרים גומה בכל כדור, ממלאים אותה במלית הבשר וסוגרים את הכדור בחזרה (לוקח קצת זמן לקלוט איך עושים זאת, אבל זו מיומנות שנרכשת אחרי יצירת כמה כדורים).
כשבצק הסולת נגמר מכינים בצק חדש וממלאים שוב את הכדורים, באותה שיטה.
עוטפים היטב את כל הכדורים בניילון נצמד ומקפיאים.
מכינים את המרק:
מטגנים את הבצל בסיר גדול במשך כמה דקות, עד שהוא מזהיב. מוסיפים את הכנפיים והסלרי ומטגנים כ-10 דקות נוספות. מוסיפים את רסק העגבניות. ממלאים את המים עד ל-3/4 מגובהו.
מביאים את המים לרתיחה ומוסיפים את כל התבלינים פרט למיץ הלימון והסוכר.
מכסים את הסיר ומבשלים על אש נמוכה במשך 35-40 דקות.
מפשירים את כדורי הקובה במקרר במשך לילה שלם או בחוץ במשך שעתיים.
מרטיבים את הידיים ומחליקים אותם כדי ללטש את צורתם.
מוסיפים את כדורי הקובה לסיר בזה אחר זה, מוסיפים את הדלעת ומבשלים 20-30 דקות נוספות. ב-5 הדקות האחרונות של הבישול מוסיפים מיץ לימון וסוכר.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!