מרק פטריות חלבי

מרק פטריות
מרק פטריות חלבי

קל

5-6

חלבי

מאת: אביגיל מייזליק

בריה מיוחדת שלטעמי, לפחות, היא אחד מפלאי הבריאה הגדולים – הפטריה. מה שלא עושים בה יוצא מוצלח, ולמרק הזה יש טעם חלומי.

חומרים

2 בצלים קצוצים דק

שמן לטיגון

400 גר’ פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק (אפשר במעבד מזון)

3 כפות יין לבן (לא משנה הסוג)

2 כפות קמח

2 כוסות חלב

חב’ שמנת מתוקה (225 מ”ל)

כף אבקת מרק פטריות

מלח ופלפל

 

פיתה או לחם ישן להגשה

אופן ההכנה

מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים את הבצל ונותנים לו להיטגן כשלוש דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומטגנים כרבע שעה עד שהבצל רך מאוד וזהוב. מערבבים מדי פעם.

מגביהים את האש ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שרוב הנוזלים של הפטריות מתאדים.

מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ותוך כדי בחישה מוסיפים כוס חלב.

מערבבים היטב כדי למנוע גושים ומוסיפים את כוס החלב הנוספת ועוד 4 כוסות מים.

מביאים לרתיחה, מתבלים באבקת המרק ומוסיפים את השמנת המתוקה.

טועמים ומתקנים את תיבול המרק, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. לפני ההגשה קורעים את הפיתה לחתיכות קטנות או חותכים את הלחם לקוביות בגודל 1.5 ס”מ. מטגנים בשמן במחבת עד שהלחם מזהיב ומעבירים לנייר סופג. מגישים את המרק עם הקרוטונים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!