בריה מיוחדת שלטעמי, לפחות, היא אחד מפלאי הבריאה הגדולים – הפטריה. מה שלא עושים בה יוצא מוצלח, ולמרק הזה יש טעם חלומי.
2 בצלים קצוצים דק
שמן לטיגון
400 גר’ פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק (אפשר במעבד מזון)
3 כפות יין לבן (לא משנה הסוג)
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
חב’ שמנת מתוקה (225 מ”ל)
כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל
פיתה או לחם ישן להגשה
מחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים את הבצל ונותנים לו להיטגן כשלוש דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומטגנים כרבע שעה עד שהבצל רך מאוד וזהוב. מערבבים מדי פעם.
מגביהים את האש ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שרוב הנוזלים של הפטריות מתאדים.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ותוך כדי בחישה מוסיפים כוס חלב.
מערבבים היטב כדי למנוע גושים ומוסיפים את כוס החלב הנוספת ועוד 4 כוסות מים.
מביאים לרתיחה, מתבלים באבקת המרק ומוסיפים את השמנת המתוקה.
טועמים ומתקנים את תיבול המרק, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. לפני ההגשה קורעים את הפיתה לחתיכות קטנות או חותכים את הלחם לקוביות בגודל 1.5 ס”מ. מטגנים בשמן במחבת עד שהלחם מזהיב ומעבירים לנייר סופג. מגישים את המרק עם הקרוטונים.
בריה מיוחדת שלטעמי, לפחות, היא אחד מפלאי הבריאה הגדולים – הפטריה. מה שלא עושים בה יוצא מוצלח, ולמרק הזה יש טעם חלומי.
2 בצלים קצוצים דק
שמן לטיגון
400 גר' פטריות שמפיניון טריות קצוצות דק (אפשר במעבד מזון)
3 כפות יין לבן (לא משנה הסוג)
2 כפות קמח
2 כוסות חלב
חב' שמנת מתוקה (225 מ"ל)
כף אבקת מרק פטריות
מלח ופלפל
פיתה או לחם ישן להגשה
אופן ההכנהמחממים שמן בסיר ומוסיפים את הבצל הקצוץ. מערבבים את הבצל ונותנים לו להיטגן כשלוש דקות על אש גבוהה. מנמיכים את האש ומטגנים כרבע שעה עד שהבצל רך מאוד וזהוב. מערבבים מדי פעם.
מגביהים את האש ומוסיפים את הפטריות. מתבלים במלח ובפלפל ומטגנים על אש גבוהה תוך כדי ערבוב, עד שרוב הנוזלים של הפטריות מתאדים.
מוסיפים את היין ומביאים לרתיחה. מבשלים מספר דקות עד שרוב הנוזלים מתאדים ומוסיפים את הקמח. בוחשים היטב ותוך כדי בחישה מוסיפים כוס חלב.
מערבבים היטב כדי למנוע גושים ומוסיפים את כוס החלב הנוספת ועוד 4 כוסות מים.
מביאים לרתיחה, מתבלים באבקת המרק ומוסיפים את השמנת המתוקה.
טועמים ומתקנים את תיבול המרק, מנמיכים את האש ומבשלים כרבע שעה. לפני ההגשה קורעים את הפיתה לחתיכות קטנות או חותכים את הלחם לקוביות בגודל 1.5 ס"מ. מטגנים בשמן במחבת עד שהלחם מזהיב ומעבירים לנייר סופג. מגישים את המרק עם הקרוטונים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!