מרק עוף וקוסקוס הוא אחד המרקים המנחמים והאהובים. השילוב המושלם בין ציר עוף עשיר, ירקות שורש טריים וקוסקוס רך הופך את המנה הזו לארוחה מזינה ומשביעה. המתכון המסורתי הזה עובר מדור לדור במשפחות רבות, כשכל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה בתיבול ובאופן ההכנה.
עם ניחוחות של כורכום, חוויאג’ ופלפל שחור שמתערבבים באוויר, המרק הזה מביא איתו לא רק טעמים נפלאים אלא גם זיכרונות ילדות וחמימות של בית.
4 כרעי עוף (או חלקי עוף מעורבים לפי טעמכם)
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 בצלים קלופים וחתוכים לטבעות
דלעת חתוכה לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כפית חוואיג’
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
3 ליטר מים
גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
להגשה:
– פטרוזיליה קצוצה
בסיר גדול, מטגנים את הבצל במעט שמן על להזהבה. מוסיפים לסיר את חלקי העוף ומטגנים עד שהעוף שמנה את צבעו.
מוסיפים את כל הירקות והתבלינים ומטגנים מספר דקות להעמקת הטעמים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסלרי והפטרוזיליה.
מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעתיים עד שהעוף רך מאוד.
בינתיים, מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
טועמים ומתקנים תיבול של המרק לפי הצורך עם מלח ופלפל. לאחר שהמרק מוכן, מוציאים את חלקי העוף ומפרידים את הבשר מהעצמות.
הוראות הגשה:
שמים את הקוסקוס בקערה ומעליו יוצקים את המרק עם הירקות והעוף
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.
– אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא – המרק נשמר היטב בהקפאה עד חודש
טיפ נוסף: אם נשאר לכם מרק ליום למחרת, אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולחמם שוב. הטעם אפילו משתבח ביום השני!
מרק עוף וקוסקוס הוא אחד המרקים המנחמים והאהובים. השילוב המושלם בין ציר עוף עשיר, ירקות שורש טריים וקוסקוס רך הופך את המנה הזו לארוחה מזינה ומשביעה. המתכון המסורתי הזה עובר מדור לדור במשפחות רבות, כשכל משפחה מוסיפה את הטוויסט הייחודי שלה בתיבול ובאופן ההכנה.
עם ניחוחות של כורכום, חוויאג' ופלפל שחור שמתערבבים באוויר, המרק הזה מביא איתו לא רק טעמים נפלאים אלא גם זיכרונות ילדות וחמימות של בית.
4 כרעי עוף (או חלקי עוף מעורבים לפי טעמכם)
3 גזרים קלופים וחתוכים גס
2 בצלים קלופים וחתוכים לטבעות
דלעת חתוכה לקוביות
2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
2 קישואים חתוכים לקוביות גדולות
3 תפוחי אדמה קלופים וחתוכים לקוביות
1/2 כפית חוואיג'
1/2 כפית כורכום
פלפל שחור
מלח לפי הטעם
3 ליטר מים
גבעולי סלרי עם העלים חתוכים גס
צרור פטרוזיליה
להגשה:
- פטרוזיליה קצוצה
אופן ההכנה
בסיר גדול, מטגנים את הבצל במעט שמן על להזהבה. מוסיפים לסיר את חלקי העוף ומטגנים עד שהעוף שמנה את צבעו.
מוסיפים את כל הירקות והתבלינים ומטגנים מספר דקות להעמקת הטעמים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה. מוסיפים את הסלרי והפטרוזיליה.
מנמיכים את האש ומבשלים על להבה נמוכה למשך כשעתיים עד שהעוף רך מאוד.
בינתיים, מכינים את הקוסקוס לפי הוראות היצרן.
טועמים ומתקנים תיבול של המרק לפי הצורך עם מלח ופלפל. לאחר שהמרק מוכן, מוציאים את חלקי העוף ומפרידים את הבשר מהעצמות.
הוראות הגשה:
שמים את הקוסקוס בקערה ומעליו יוצקים את המרק עם הירקות והעוף
מפזרים מעל פטרוזיליה קצוצה טרייה.
- אפשר להכין כמות גדולה ולהקפיא – המרק נשמר היטב בהקפאה עד חודש
טיפ נוסף: אם נשאר לכם מרק ליום למחרת, אפשר להוסיף מעט מים רותחים ולחמם שוב. הטעם אפילו משתבח ביום השני!
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!