מרק הבצל מגיע אלינו מצרפת, וכמו כל מאכל צרפתי טוב מכיל יין בתוכו.
אישית אני פחות מתחברת לטעם המתקבל ומביאה כאן מתכון אחר, לטעמי עשיר ומלא יותר.
1.5 ק”ג בצל
3 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
3 כפות רוטב סויה
1.5 ליטר מים
מלח ופלפל לפי הטעם
פורסים את הבצל לרבעי פרוסות, מחממים שמן או חמאה בסיר ומאדים על אש נמוכה, בסבלנות ותוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל שחום. לפחות חצי שעה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עוד כחמש דקות.
מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים רוטב סויה (לא לוותר עליו!) ומערבבים. מחכים שיצטמצם מעט ומוסיפים את הקמח.
מערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. ניתן להוסיף גם מעט טימין.
מוסיפים את המים, מגביהים את הלהבה ומרתיחים.
מבשלים על אש נמוכה במשך רבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים רבע שעה נוספת.
הצעת הגשה נוסח צרפת:
פורסים בגט (עדיף מאתמול…) לפרוסות עבות, מפזרים עליו גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה.
מוזגים את המרק לצלחות, מניחים על כל צלחת פרוסת בגט ומגישים.
מרק הבצל מגיע אלינו מצרפת, וכמו כל מאכל צרפתי טוב מכיל יין בתוכו.
אישית אני פחות מתחברת לטעם המתקבל ומביאה כאן מתכון אחר, לטעמי עשיר ומלא יותר.
1.5 ק"ג בצל
3 כפות קמח
2 כפות סוכר חום
קמצוץ אגוז מוסקט טחון
3 כפות רוטב סויה
1.5 ליטר מים
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה
פורסים את הבצל לרבעי פרוסות, מחממים שמן או חמאה בסיר ומאדים על אש נמוכה, בסבלנות ותוך ערבוב מתמיד, עד שהבצל שחום. לפחות חצי שעה. מוסיפים את הסוכר החום ומערבבים עוד כחמש דקות.
מגבירים מעט את הלהבה, מוסיפים רוטב סויה (לא לוותר עליו!) ומערבבים. מחכים שיצטמצם מעט ומוסיפים את הקמח.
מערבבים היטב. מתבלים במלח, פלפל ואגוז מוסקט. ניתן להוסיף גם מעט טימין.
מוסיפים את המים, מגביהים את הלהבה ומרתיחים.
מבשלים על אש נמוכה במשך רבע שעה, טועמים ומתקנים תיבול ומבשלים רבע שעה נוספת.
הצעת הגשה נוסח צרפת:
פורסים בגט (עדיף מאתמול…) לפרוסות עבות, מפזרים עליו גבינה צהובה ומכניסים לתנור עד שהגבינה נמסה.
מוזגים את המרק לצלחות, מניחים על כל צלחת פרוסת בגט ומגישים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!