מרק אפונה וירקות עם קניידל’ך

מתכון_למרק_עם_קניידלעך
מרק אפונה וירקות עם קניידל’ך

קל

4

פרווה

מאת: אביגיל מייליק

אם אני רוצה להכין משהו קל, מהיר, מנחם ובריא – המרק הזה הוא האפשרות הראשונה. זו הזדמנות לחמם את הלב ואת ההתחלה של החורף עם מרק אפונה עשיר וטעים שאני אוהבת להוסיף לו קניידל’ך. פשוט ארוחה בריאה, מושלמת ונהדרת בקערה אחת.

חומרים

בצל גדול קצוץ

2 כפות שמן

4 גזרים קלופים

שומר או קולרבי

בטטה קלופה

חבילת עלי סלק שטופים וקצוצים (לא חובה אבל מוסיף מאוד!)

כוס אפונה יבשה

10-12 כוסות מים

כף אבקת מרק בטעם עוף

1/2 כפית חוואיג’ למרק

1/2 כפית פפריקה מתוקה

מלח ופלפל

לקניידל’ך:

2 כוסות קמח מצה

מלח ופלפל

1/4 כוס שמן

2 כוסות מים רותחים

2 ביצים

אופן ההכנה

בסיר בינוני שמים את השמן והבצל ומטגנים מספר דקות עד להזהבה, על אש בינונית. מערבבים מדי פעם. חותכים את כל הירקות לקוביות ומוסיפים לסיר. מוסיפים את האפונה והמים. מביאים לרתיחה, מתבלים במלח ופלפל, אבקת מרק, חוואיג’ ופפריקה.

בינתיים מכינים את הקניידל’ך: בקערה שמים את קמח המצה, מלח ופלפל ושמן, מערבבים. מוסיפים את המים הרותחים ומערבבים בעזרת כף. מצננים 2-3 דקות, מוסיפים את הביצים ובוחשים היטב. יוצרים כדורים בקוטר 3 ס”מ מהתערובת, מוסיפים למרק בזמן הבישול ומבשלים כ-40 דקות.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!