ניתן להחליף את המושט בדגי פילה אחרים כמו סלמון, דניס, באס וכולי. חשוב להשתמש בדג ללא עור. אם קונים עם עור – ניתן להסיר את העור בקלות יחסית, כאשר הדג עדיין קפוא. תופסים את קצה העור ומושכים אותו החוצה עד שהוא נפרד מהדג.
6 יחידות פילה מושט ללא עור
מלח
4 כפות קמח
שמן לטיגון
לרוטב:
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס שקדים פרוסים
כפית כורכום מגורר או חצי כפית כורכום יבש
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות יין לבן יבש
1/2 כפית דבש
מלח ופלפל
מכינים את הרוטב: במחבת רחבה מזהיבים את הבצלים בשמן הזית למשך כ-10 דקות, עד שהם מתרככים ומשנים את צבעם לזהוב. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את השקדים ומטגנים עוד 2 דקות, עד שהשקדים מזהיבים קלות. מוסיפים את הצימוקים, הכורכום, הכוסברה, היין והדבש, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מכבים את האש.
מייבשים בעזרת נייר מגבת את הדגים, מתבלים במלח. מסדרים את הקמח על צלחת וטובלים בה פילה אחד. מנערים אותו היטב מעודפי הקמח (תהליך זה מונע הידבקות של הדג למחבת) ומכינים באותה צורה את שאר הדגים. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הדגים 4-5 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מספיגים בנייר מגבת את עודפי השמן ומעבירים את הדגים למחבת עם הרוטב. מחזירים אותה לאש, מוסיפים רבע כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות. מגישים את הדגים יחד עם כל רכיבי הרוטב.
ניתן להחליף את המושט בדגי פילה אחרים כמו סלמון, דניס, באס וכולי. חשוב להשתמש בדג ללא עור. אם קונים עם עור – ניתן להסיר את העור בקלות יחסית, כאשר הדג עדיין קפוא. תופסים את קצה העור ומושכים אותו החוצה עד שהוא נפרד מהדג.
6 יחידות פילה מושט ללא עור
מלח
4 כפות קמח
שמן לטיגון
לרוטב:
2 בצלים גדולים פרוסים לרצועות
3 כפות שמן זית
1/2 כוס צימוקים בהירים
1/2 כוס שקדים פרוסים
כפית כורכום מגורר או חצי כפית כורכום יבש
3 כפות כוסברה קצוצה
3 כפות יין לבן יבש
1/2 כפית דבש
מלח ופלפל
מכינים את הרוטב: במחבת רחבה מזהיבים את הבצלים בשמן הזית למשך כ-10 דקות, עד שהם מתרככים ומשנים את צבעם לזהוב. מערבבים מדי פעם. מוסיפים את השקדים ומטגנים עוד 2 דקות, עד שהשקדים מזהיבים קלות. מוסיפים את הצימוקים, הכורכום, הכוסברה, היין והדבש, מתבלים במלח ובפלפל, מביאים לרתיחה ומבשלים 2 דקות. מכבים את האש.
מייבשים בעזרת נייר מגבת את הדגים, מתבלים במלח. מסדרים את הקמח על צלחת וטובלים בה פילה אחד. מנערים אותו היטב מעודפי הקמח (תהליך זה מונע הידבקות של הדג למחבת) ומכינים באותה צורה את שאר הדגים. מחממים מחבת עם שמן לטיגון ומטגנים את הדגים 4-5 דקות מכל צד, עד שהם מזהיבים. מספיגים בנייר מגבת את עודפי השמן ומעבירים את הדגים למחבת עם הרוטב. מחזירים אותה לאש, מוסיפים רבע כוס מים, מביאים לרתיחה ומבשלים 2-3 דקות. מגישים את הדגים יחד עם כל רכיבי הרוטב.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!