מוקפץ עוף בסגנון תאילנדי

מתכון_לעוף_מוקפץ
מוקפץ עוף בסגנון תאילנדי

בינוני

בשרי

מאת:  שירה אזולאי

חומרים

1  חזה עוף

1  בצל גדול

3  גזרים

4 שיני שום

 

למשרה:

2 כפות חמאת בוטנים

3 כפות סילאן

2 כפות מים רותחים

1/4 כוס יין אדום

1/4  כפית מלח

1/2 כפית פלפל שחור גרוס

אופן ההכנה

 

מתחילים בהכנת המשרה.

שמים בקערית את כל הרכיבים, טורפים היטב באמצעות מזלג או בעזרת בלנדר מוט לקבלת משרה אחיד.

פורסים את חזה העוף לרצועות, מעבירים לקערה עם מחצית מכמות המשרה.

מחלקים את הבצל לארבע ופורסים לרצועות דקות.

מחממים סיר או מחבת עמוקה (ווק) ומאדים את הבצל עם מעט מים.

פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים לבצל.

חותכים את הגזרים לרצועות דקות ומוסיפים.

מאדים במשך כרבע שעה או עד שרצועות הגזר מתרככות.

מוסיפים לירקות את המשרה שנותר ומערבבים.

מוסיפים את רצועות העוף ומערבבים.

מבשלים על להבה בינונית בערך כעשר דקות, מדי כמה דקות מערבבים כדי שכל רצועות העוף יתבשלו היטב.

ליצירת ארוחה קלילה ניתן להגיש על מצע של חסה או כרוב לבן.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!