מנה ראשונה נהדרת. חצילים אפויים שמכילים בתוכם תערובת של בשר ועשבי תיבול, והכול נאפה ברוטב עגבניות מעודן עם קשיו שנותן לרוטב טעם כעין חלבי ומיוחד.
2-3 חצילים בקוטר 4-5 ס”מ, ארוכים, מבריקים וחלקים
4 כפות שמן זית.
למלית:
500 גרם בשר
1/2 כוס צנוברים או אגוזים
1/2 כוס פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
בצל גדול, קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
לרוטב:
פחית עגבניות מרוסקות, טחונות דק
בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
כפית פפריקה
1/4 כפית צ’ילי גרוס
1/3 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
מלח ופלפל
1/2 כפית דבש
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מזהיבים את הבצל עם שמן הזית כחמש דקות. מערבבים מדי פעם, מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את שאר החומרים. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. בבלנדר ידני או במעבד מזון טוחנים את כל הרוטב לתערובת חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות אחידות בעובי 1 ס”מ ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מזלפים שמן זית על החצילים ואופים למשך 10-12 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה יחד את כל חומרי המלית, לשים מעט ושומרים במקרר עד להכנת המנה.
מרכיבים את המנה: בתבנית בינונית מניחים שכבה של מחצית מעיגולי החצילים. מניחים כף של רוטב עגבניות על כל חציל. מניחים עיגול בעובי 1 ס”מ של מלית על כל אחד מהחצילים. מניחים את העיגול העליון ויוצקים גם עליו את הרוטב. מזלפים מ
מנה ראשונה נהדרת. חצילים אפויים שמכילים בתוכם תערובת של בשר ועשבי תיבול, והכול נאפה ברוטב עגבניות מעודן עם קשיו שנותן לרוטב טעם כעין חלבי ומיוחד.
2-3 חצילים בקוטר 4-5 ס"מ, ארוכים, מבריקים וחלקים
4 כפות שמן זית.
למלית:
500 גרם בשר
1/2 כוס צנוברים או אגוזים
1/2 כוס פירורי לחם
כפית פפריקה מתוקה
בצל גדול, קצוץ ומטוגן עד להזהבה
4 כפות פטרוזיליה קצוצה
4 כפות כוסברה קצוצה
3 שיני שום כתושות
לרוטב:
פחית עגבניות מרוסקות, טחונות דק
בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן זית
3 שיני שום
כפית פפריקה
1/4 כפית צ'ילי גרוס
1/3 כוס אגוזי קשיו לא קלויים
מלח ופלפל
1/2 כפית דבש
מכינים את הרוטב: בסיר קטן מזהיבים את הבצל עם שמן הזית כחמש דקות. מערבבים מדי פעם, מוסיפים את השום ומערבבים עוד דקה. מוסיפים את שאר החומרים. מוסיפים חצי כוס מים, מביאים לרתיחה, מכסים ומבשלים על אש קטנה כחצי שעה. בבלנדר ידני או במעבד מזון טוחנים את כל הרוטב לתערובת חלקה.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. פורסים את החצילים לפרוסות אחידות בעובי 1 ס"מ ומניחים אותם על תבנית תנור מרופדת בנייר אפיה. מזלפים שמן זית על החצילים ואופים למשך 10-12 דקות, עד שהם מזהיבים ומתרככים.
מכינים את המלית: מערבבים בקערה יחד את כל חומרי המלית, לשים מעט ושומרים במקרר עד להכנת המנה.
מרכיבים את המנה: בתבנית בינונית מניחים שכבה של מחצית מעיגולי החצילים. מניחים כף של רוטב עגבניות על כל חציל. מניחים עיגול בעובי 1 ס"מ של מלית על כל אחד מהחצילים. מניחים את העיגול העליון ויוצקים גם עליו את הרוטב. מזלפים מ
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!