מאפה עשיר וכל כך טעים. הילדים שלכם יתאהבו בו וגם אתם. אי אפשר לתאר כמה הוא טעים, אז בבקשה פשוט תכינו ותכתבו לי “תודה תום, אימצנו”. אני מציע להכין 2 שקיות פסטה בסיר גדול. חבילה אחת להקדיש למאפה, ובחבילה שנייה אפשר להכין סלט פסטה קר עם ירקות וטונה, למשל.
500 גרם (חבילה) פסטה
עבור המאפה:
2 ביצים
400 גרם (2 מכלים) שמנת חמוצה
שן שום כתושה
מנה רוטב אלפרדו (מתכון בהמשך)
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
150 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת, או גבינה צהובה אחרת לטעמכם שנמסה
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
לרוטב אלפרדו:
100 גרם חמאה
2 מכלי שמנת מתוקה או שמנת לבישול
100 גרם גבינת שמנת (חצי מכל)
שן שום כתושה
כפית אבקת שום
כפית תבלין איטלקי (תערובת תבלינים של יצרנים שונים)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
מבשלים את הפסטה ומפחיתים 3 דקות מזמן הבישול (הפסטה תמשיך להתבשל ברוטב בתנור). שוטפים ומסננים, שומרים בצד עד ההרכבה.
מכינים את רוטב האלפרדו:
בסיר קטן מניחים את החמאה, השמנת וגבינת השמנת. מבשלים עד שהכול נמס והופך לתערובת אחידה. מוסיפים את השום ואבקת השום, תבלין איטלקי, מלח ופלפל לפי הטעם. ממשיכים לבשל עד שהרוטב חלק. מוסיפים פנימה את הפרמזן המגורר דק. ממשיכים לבשל עד שמסמיך מעט, עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש.
מרכיבים את המאפה לאפייה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית קפיצית עגולה 26 בנדיבות, ומפזרים את הפסטה בתבנית.
בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת חמוצה, רוטב אלפרדו המוכן, שום, מלח ופלפל לפי הטעם. טורפים עד שהתערובת אחידה. יוצקים את הרוטב על גבי הפסטה באופן אחיד ושווה. אופים כ-25 דקות עד שהמאפה מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור, מפזרים גבינת מוצרלה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והמאפה משחים. מוציאים מהתנור, מפזרים בזיליקום קצוץ. נותנים למאפה לעמוד 10-15 דקות עד להתייצבות, לפני שמסירים את הטבעת החיצונית שחותכים, ומגישים חם לשולחן.
מאפה עשיר וכל כך טעים. הילדים שלכם יתאהבו בו וגם אתם. אי אפשר לתאר כמה הוא טעים, אז בבקשה פשוט תכינו ותכתבו לי "תודה תום, אימצנו". אני מציע להכין 2 שקיות פסטה בסיר גדול. חבילה אחת להקדיש למאפה, ובחבילה שנייה אפשר להכין סלט פסטה קר עם ירקות וטונה, למשל.
500 גרם (חבילה) פסטה
עבור המאפה:
2 ביצים
400 גרם (2 מכלים) שמנת חמוצה
שן שום כתושה
מנה רוטב אלפרדו (מתכון בהמשך)
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם
150 גרם גבינת מוצרלה קשה מגוררת, או גבינה צהובה אחרת לטעמכם שנמסה
חופן עלי בזיליקום טריים קצוצים
לרוטב אלפרדו:
100 גרם חמאה
2 מכלי שמנת מתוקה או שמנת לבישול
100 גרם גבינת שמנת (חצי מכל)
שן שום כתושה
כפית אבקת שום
כפית תבלין איטלקי (תערובת תבלינים של יצרנים שונים)
מלח ופלפל גרוס לפי הטעם
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת דק
אופן ההכנה
מבשלים את הפסטה ומפחיתים 3 דקות מזמן הבישול (הפסטה תמשיך להתבשל ברוטב בתנור). שוטפים ומסננים, שומרים בצד עד ההרכבה.
מכינים את רוטב האלפרדו:
בסיר קטן מניחים את החמאה, השמנת וגבינת השמנת. מבשלים עד שהכול נמס והופך לתערובת אחידה. מוסיפים את השום ואבקת השום, תבלין איטלקי, מלח ופלפל לפי הטעם. ממשיכים לבשל עד שהרוטב חלק. מוסיפים פנימה את הפרמזן המגורר דק. ממשיכים לבשל עד שמסמיך מעט, עוד כ-5 דקות. מסירים מהאש.
מרכיבים את המאפה לאפייה:
מחממים תנור ל-180 מעלות.
משמנים תבנית קפיצית עגולה 26 בנדיבות, ומפזרים את הפסטה בתבנית.
בקערה גדולה טורפים ביצים, שמנת חמוצה, רוטב אלפרדו המוכן, שום, מלח ופלפל לפי הטעם. טורפים עד שהתערובת אחידה. יוצקים את הרוטב על גבי הפסטה באופן אחיד ושווה. אופים כ-25 דקות עד שהמאפה מתחיל להזהיב. מוציאים מהתנור, מפזרים גבינת מוצרלה ומחזירים לתנור ל-10 דקות נוספות, עד שהגבינה נמסה ומבעבעת והמאפה משחים. מוציאים מהתנור, מפזרים בזיליקום קצוץ. נותנים למאפה לעמוד 10-15 דקות עד להתייצבות, לפני שמסירים את הטבעת החיצונית שחותכים, ומגישים חם לשולחן.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!