לירקות:
מארז ברוקולי (2 יחידות בינוניות)
פלפל אדום
פלפל צהוב / כתום
קולרבי
שומר
2 גזרים
3 שיני שום
לרוטב -*
2 כפות חומץ תפוחים
כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
כפית דבש
שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור**
מערבבים את רכיבי הרוטב עד להמסת הדבש.
מפרקים את הברוקולי לפרחים. לסלט – מפרידים לפרחים קטנטנים, לירקות האפויים – מפרידים לפרחים גדולים יותר.
חותכים את הפלפלים, השומר והקולרבי לרצועות.
קולפים את הגזרים ופורסים לטבעות. קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
אם הכנו כמות כפולה, מפרישים חצי מהכמות לסלט.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים את יתר הירקות, מערבבים היטב עם הרוטב ומכסים בנייר אפייה כדי למנוע ייבוש של הברוקולי.
מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים במשך כארבעים דקות עד שכל הירקות מתרככים (בלי גזר זמן האפייה יהיה קצר יותר, סביבות חצי שעה).
**הכמות של הרוטב מספיקה לקערת סלט משפחתית או לתבנית ירקות בתנור. כדי להכין גם וגם, הכפילי כמות. ניתן להכין כמות גדולה מראש ולשמור במקרר.
*לרוטב של הסלט מספיק קמצוץ פלפל שחור. לירקות בתנור אפשר להוסיף עוד רבע כפית תבלין.
בהנאה ולבריאות!
לירקות:
מארז ברוקולי (2 יחידות בינוניות)
פלפל אדום
פלפל צהוב / כתום
קולרבי
שומר
2 גזרים
3 שיני שום
לרוטב -*
2 כפות חומץ תפוחים
כף שמן זית
2 כפות מיץ לימון
כפית דבש
שן שום כתושה
1/4 כפית מלח
מעט פלפל שחור**
אופן ההכנה
מערבבים את רכיבי הרוטב עד להמסת הדבש.
מפרקים את הברוקולי לפרחים. לסלט – מפרידים לפרחים קטנטנים, לירקות האפויים – מפרידים לפרחים גדולים יותר.
חותכים את הפלפלים, השומר והקולרבי לרצועות.
קולפים את הגזרים ופורסים לטבעות. קולפים את השום ופורסים לפרוסות דקות.
אם הכנו כמות כפולה, מפרישים חצי מהכמות לסלט.
מרפדים תבנית בנייר אפייה, מעבירים את יתר הירקות, מערבבים היטב עם הרוטב ומכסים בנייר אפייה כדי למנוע ייבוש של הברוקולי.
מחממים תנור ל-180 מעלות, אופים במשך כארבעים דקות עד שכל הירקות מתרככים (בלי גזר זמן האפייה יהיה קצר יותר, סביבות חצי שעה).
**הכמות של הרוטב מספיקה לקערת סלט משפחתית או לתבנית ירקות בתנור. כדי להכין גם וגם, הכפילי כמות. ניתן להכין כמות גדולה מראש ולשמור במקרר.
*לרוטב של הסלט מספיק קמצוץ פלפל שחור. לירקות בתנור אפשר להוסיף עוד רבע כפית תבלין.
בהנאה ולבריאות!
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!