לערב הצום – מרק עדשים כתומות

מרק_עדשים_כתומות
לערב הצום – מרק עדשים כתומות

קל

10-12

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

מרק מזין וטעים, מעולה לערב הצום.

אפשר להחליף את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות, באפונה יבשה ואפילו במאש, אבל את הצבע הכתום המושלם שלו הוא יקבל רק עם עדשים כתומות. 

בכל גרסה שלו, אצלי בבית המרק הזה נגמר מיד…

חומרים

בצל גדול קצוץ

4 כפות שמן זית

4 עגבניות בשלות

4 שיני שום קלופות

11/2 כוסות עדשים כתומות

4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

נתח דלעת יפה, חתוך לקוביות

3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות

כף חוויאג’ למרק

כף פפריקה מתוקה

כף כמון

חצי כפית צ’ילי גרוס (אם רוצים חריפות עדינה)

מלח ופלפל

לפסטו פטרוזיליה:

4 כפות פטרוזיליה שטופה

3 כפות שמן זית

3 שיני שום

2 כפות שקדים

מלח ופלפל

אופן ההכנה

מכינים את המרק: מחממים סיר רחב, מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב דקה או שתיים. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את העגבניות והשום לרסק אחיד ויוצקים על הבצל. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים את הירקות וממלאים במים עד לגובה הנמוך ב-2 ס”מ מגובה הסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, מכוסה. לקראת סיום הבישול טועמים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים. 

להגשה: טוחנים יחד את כל חומרי הפסטו לקבלת רוטב אחיד. מעבירים את המרק לצלחות, יוצקים מספר טיפות פסטו בכל קערה ומגישים. 

לגיוון, תוספת טעימה מאוד: להוסיף בחמש הדקות האחרונות כוס של אטריות דקיקות למרק ולתת להן להתבשל במרק. 

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!