מרק מזין וטעים, מעולה לערב הצום.
אפשר להחליף את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות, באפונה יבשה ואפילו במאש, אבל את הצבע הכתום המושלם שלו הוא יקבל רק עם עדשים כתומות.
בכל גרסה שלו, אצלי בבית המרק הזה נגמר מיד…
בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות
4 שיני שום קלופות
11/2 כוסות עדשים כתומות
4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
נתח דלעת יפה, חתוך לקוביות
3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
כף חוויאג’ למרק
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
חצי כפית צ’ילי גרוס (אם רוצים חריפות עדינה)
מלח ופלפל
לפסטו פטרוזיליה:
4 כפות פטרוזיליה שטופה
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
2 כפות שקדים
מלח ופלפל
מכינים את המרק: מחממים סיר רחב, מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב דקה או שתיים. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את העגבניות והשום לרסק אחיד ויוצקים על הבצל. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים את הירקות וממלאים במים עד לגובה הנמוך ב-2 ס”מ מגובה הסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, מכוסה. לקראת סיום הבישול טועמים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים.
להגשה: טוחנים יחד את כל חומרי הפסטו לקבלת רוטב אחיד. מעבירים את המרק לצלחות, יוצקים מספר טיפות פסטו בכל קערה ומגישים.
לגיוון, תוספת טעימה מאוד: להוסיף בחמש הדקות האחרונות כוס של אטריות דקיקות למרק ולתת להן להתבשל במרק.
מרק מזין וטעים, מעולה לערב הצום.
אפשר להחליף את העדשים הכתומות בעדשים ירוקות, באפונה יבשה ואפילו במאש, אבל את הצבע הכתום המושלם שלו הוא יקבל רק עם עדשים כתומות.
בכל גרסה שלו, אצלי בבית המרק הזה נגמר מיד...
בצל גדול קצוץ
4 כפות שמן זית
4 עגבניות בשלות
4 שיני שום קלופות
11/2 כוסות עדשים כתומות
4 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות
נתח דלעת יפה, חתוך לקוביות
3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לקוביות
כף חוויאג' למרק
כף פפריקה מתוקה
כף כמון
חצי כפית צ'ילי גרוס (אם רוצים חריפות עדינה)
מלח ופלפל
לפסטו פטרוזיליה:
4 כפות פטרוזיליה שטופה
3 כפות שמן זית
3 שיני שום
2 כפות שקדים
מלח ופלפל
אופן ההכנהמכינים את המרק: מחממים סיר רחב, מוסיפים את השמן והבצל ומטגנים תוך כדי ערבוב דקה או שתיים. מנמיכים את האש ומבשלים כעשר דקות תוך כדי ערבוב מידי פעם. טוחנים בבלנדר או במעבד מזון את העגבניות והשום לרסק אחיד ויוצקים על הבצל. מוסיפים את העדשים ומערבבים. מוסיפים את הירקות וממלאים במים עד לגובה הנמוך ב-2 ס"מ מגובה הסיר. מכסים ומביאים לרתיחה. מתבלים, מנמיכים את האש ומבשלים כשעה, מכוסה. לקראת סיום הבישול טועמים את המרק ובמידת הצורך מוסיפים עוד תבלינים.
להגשה: טוחנים יחד את כל חומרי הפסטו לקבלת רוטב אחיד. מעבירים את המרק לצלחות, יוצקים מספר טיפות פסטו בכל קערה ומגישים.
לגיוון, תוספת טעימה מאוד: להוסיף בחמש הדקות האחרונות כוס של אטריות דקיקות למרק ולתת להן להתבשל במרק.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!