לחמניות בצל

לחמניות_בצל_מתכון
לחמניות בצל

בינוני

פרווה

מאת: אביה ברזני

רוצה להפתיע את בני הבית בלחמניות שוות ומפנקות?
קבלי מתכון מעולה ללחמניות בצל עסיסיות שיכולות ללכת נהדר עם כל מילוי וגם בלעדיו.
הבונוס שלהן הוא שתהליך ההכנה שלהן קל ומהיר, והתוצאות מרשימות במיוחד.
מתאים מאוד לארוחת ראש חודש חגיגית.

 

חומרים

המצרכים לבצק:
1 ק”ג קמח
כף מלח
2 כפות שמרים
חצי כוס חד”פ סוכר
3 וחצי כוסות חד”פ מים פושרים
1/2 כוס שמן קנולה

המצרכים לשכבת הבצל:
1/4 כוס חד”פ שמן לטיגון
3 בצלים גדולים
כף פפריקה
כף סוכר
כפית אבקת מרק עוף
½ כפית תבלין פלדלפיה ( לא חובה, אבל משדרג)
מלח לפי הטעם

אופן ההכנה

▪️מכינים את הבצק. מערבבים את כל החומרים מלבד המים כדקה (עד לאיחוד) במיקסר עם וו לישה.
▪️יוצקים פנימה את המים ולשים במהירות בינונית כ-6-7 דקות, עד לקבלת הבצק.
▪️מתפיחים במשך כשעה-שעתיים עד שהבצק מכפיל את הנפח .
▪️בינתיים מכינים את המלית. פורסים את הבצל לריבועים בינוניים ומטגנים עם כף הסוכר עד שמשקיף.
מוסיפים את הפפריקה ואת יתר התבלינים ומערבבים היטב לספיגת הטעמים.
▪️יוצרים מהבצק שתפח כ-12 כדורים ומשטחים אותם . מניחים במרכז כל לחמניה ממלית הבצל בנדיבות.
▪️מחממים את התנור ל-180 מעלות . אופים במשך כ-20 דק’ עד שהלחמניות מזהיבות.

בתאבון!

המלצה חמה:
הולך נהדר עם מילוי סביח: חצילים מטוגנים, ביצה קשה וטחינה.

Print

תגובה אחת

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!