אז מה אם אני לא תמניה? ואולי גם את לא.
הלחוח התימני מתאים לכולם.
משתלב נהדר לצד שקשוקה, ולא רק… לחם ביתי שקל וכיף להכין.
31/2 כוסות קמח כוסמין 80%
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף דבש
1/2 + 3 כוסות מים פושרים
שמים בקערה שמרים, דבש וחצי כוס מים פושרים (מסך הכמות הכללית). מחכים כעשר דקות לתסיסה.
מוסיפים קמח, מלח ו-3 כוסות נוספות של מים. טורפים במטרפה ידנית. מתקבלת בלילה נוזלית.
מכסים ומתפיחים למשך כשעה.
בוחרים במחבת טפלון. לא מחממים.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה למחבת הקרה. מנענעים את המחבת לכיסוי מלא וגובה אחיד.
מדליקים אש בינונית-גבוהה וממתינים כשלוש דקות עד שהתחתית נעשית שחומה ויציבה.
משתדלים להתאפק ולא להתעסק בבצק לפני שהוא מוכן, כדי למנוע קריעה והידבקות.
בין לחוח ללחוח צריך לקרר את המחבת. אפשר לשטוף במי ברז ולנגב, או לעבוד על שתי מחבתות לסירוגין.
מגישים לצד שקשוקה / סלטים / ממרחים וירקות.
בתאבון ולבריאות!!
רוצה מתכונים נוספים? לחצי כאן לקבלת חוברת ‘הנבחרת’ במתנה.
אז מה אם אני לא תמניה? ואולי גם את לא.
הלחוח התימני מתאים לכולם.
משתלב נהדר לצד שקשוקה, ולא רק... לחם ביתי שקל וכיף להכין.
31/2 כוסות קמח כוסמין 80%
כף שמרים יבשים
כפית מלח
כף דבש
1/2 + 3 כוסות מים פושרים
אופן ההכנהשמים בקערה שמרים, דבש וחצי כוס מים פושרים (מסך הכמות הכללית). מחכים כעשר דקות לתסיסה.
מוסיפים קמח, מלח ו-3 כוסות נוספות של מים. טורפים במטרפה ידנית. מתקבלת בלילה נוזלית.
מכסים ומתפיחים למשך כשעה.
בוחרים במחבת טפלון. לא מחממים.
בעזרת מצקת יוצקים בלילה למחבת הקרה. מנענעים את המחבת לכיסוי מלא וגובה אחיד.
מדליקים אש בינונית-גבוהה וממתינים כשלוש דקות עד שהתחתית נעשית שחומה ויציבה.
משתדלים להתאפק ולא להתעסק בבצק לפני שהוא מוכן, כדי למנוע קריעה והידבקות.
בין לחוח ללחוח צריך לקרר את המחבת. אפשר לשטוף במי ברז ולנגב, או לעבוד על שתי מחבתות לסירוגין.
מגישים לצד שקשוקה / סלטים / ממרחים וירקות.
בתאבון ולבריאות!!
רוצה מתכונים נוספים? לחצי כאן לקבלת חוברת 'הנבחרת' במתנה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!