חבילת עלי לזניה
תבנית שקעים מאורכת או תבניות אישיות מאורכות
2 כוסות תרד קפוא
גביע שמנת מתוקה
200 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או מנצ’גו או פקורינו)
מלח ופלפל לפי הטעם
מרתיחים מים בסיר רחב ומבשלים את הפסטה, מספר עלים בכל פעם, למשך 2-3 דקות רק עד שהם מתרככים קלות. מוציאים בזהירות בכף מסוננת. מבשלים כך את כל העלים, אך משאירים את הסיר עם המים הרותחים על האש. בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה ומוסיפים את כל הגבינות, התרד הקצוץ, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. חותכים עלה של לזניה כך שיתאים לגודל התבנית האישית. מניחים על משטח עבודה עלה של לזניה, מורחים עליו כמות יפה מהרוטב, מניחים עוד עלה, שוב מורחים רוטב, מניחים עלה שלישי וגם עליו מורחים רוטב ומכסים בעלה רביעי. מעבירים בזהירות את כל העלים ומעמידים אותם במאונך בתוך התבנית האישית. מכינים באותה צורה את כל הלזניות.
אפשר גם להכין את הכול כמו לזניה רגילה – לשים הכול בתבנית אחת לרוחב ולא בתבניות אישיות.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעלים של הלזניה מזהיבים. מגישים חם.
חבילת עלי לזניה
תבנית שקעים מאורכת או תבניות אישיות מאורכות
2 כוסות תרד קפוא
גביע שמנת מתוקה
200 גרם גבינת ריקוטה
200 גרם גבינת מוצרלה מגוררת
100 גרם גבינת פרמזן מגוררת (או מנצ'גו או פקורינו)
מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנהמרתיחים מים בסיר רחב ומבשלים את הפסטה, מספר עלים בכל פעם, למשך 2-3 דקות רק עד שהם מתרככים קלות. מוציאים בזהירות בכף מסוננת. מבשלים כך את כל העלים, אך משאירים את הסיר עם המים הרותחים על האש. בסיר קטן שמים את השמנת המתוקה ומוסיפים את כל הגבינות, התרד הקצוץ, מלח ופלפל. מערבבים היטב עד לקבלת תערובת אחידה. חותכים עלה של לזניה כך שיתאים לגודל התבנית האישית. מניחים על משטח עבודה עלה של לזניה, מורחים עליו כמות יפה מהרוטב, מניחים עוד עלה, שוב מורחים רוטב, מניחים עלה שלישי וגם עליו מורחים רוטב ומכסים בעלה רביעי. מעבירים בזהירות את כל העלים ומעמידים אותם במאונך בתוך התבנית האישית. מכינים באותה צורה את כל הלזניות.
אפשר גם להכין את הכול כמו לזניה רגילה – לשים הכול בתבנית אחת לרוחב ולא בתבניות אישיות.
אופים בחום של 180 מעלות למשך 30 דקות או עד שהעלים של הלזניה מזהיבים. מגישים חם.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!