נכון, אין כמו הלביבות המסורתיות המוכרות מהמטבח של אמא,
ועם זאת, כמה משמח להפתיע גם עם טעמים ומראות חדשים.
לביבות ברוקולי מקוריות, בצבע ומרקם חדשים וטעם שגובר על הכול.
600 גרם ברוקולי קפוא
בצל גדול
2 שיני שום
כפית מלח
1/4כפית פלפל שחור גרוס
1/2כפית פלפל שחור
1/2כוס קמח שיבולת שועל*
2ביצים
קמח שיבולת שועל ניתן להכין בקלות במטחנה ביתית או בלנד שפועל “על יבש”.
מכסים את הברוקולי במים רותחים ומבשלים 10 דקות לריכוך ראשוני (בשימוש בברוקולי טרי זמן הבישול יהיה ארוך יותר).
מעבירים למסננת להגירת הנוזלים.
מעבירים למעבד מזון וקוצצים יחד עם הבצל והשום. לחילופין ניתן לכתוש את השום, ובעזרת סכין לקצוץ דק דק את הברוקולי והבצל.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית ויוצרים לביבות.
אופים למשך חצי שעה. ניתן להפוך ולאפות 5 דקות נוספות להשחמת החלק העליון.
נכון, אין כמו הלביבות המסורתיות המוכרות מהמטבח של אמא,
ועם זאת, כמה משמח להפתיע גם עם טעמים ומראות חדשים.
לביבות ברוקולי מקוריות, בצבע ומרקם חדשים וטעם שגובר על הכול.
600 גרם ברוקולי קפוא
בצל גדול
2 שיני שום
כפית מלח
1/4כפית פלפל שחור גרוס
1/2כפית פלפל שחור
1/2כוס קמח שיבולת שועל*
2ביצים
קמח שיבולת שועל ניתן להכין בקלות במטחנה ביתית או בלנד שפועל "על יבש".
אופן ההכנה
מכסים את הברוקולי במים רותחים ומבשלים 10 דקות לריכוך ראשוני (בשימוש בברוקולי טרי זמן הבישול יהיה ארוך יותר).
מעבירים למסננת להגירת הנוזלים.
מעבירים למעבד מזון וקוצצים יחד עם הבצל והשום. לחילופין ניתן לכתוש את השום, ובעזרת סכין לקצוץ דק דק את הברוקולי והבצל.
מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים.
מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית ויוצרים לביבות.
אופים למשך חצי שעה. ניתן להפוך ולאפות 5 דקות נוספות להשחמת החלק העליון.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!