לביבות ברוקולי

לביבות_ברוקולי
לביבות ברוקולי

קל

14

פרווה

מאת: שירה אזולאי

נכון, אין כמו הלביבות המסורתיות המוכרות מהמטבח של אמא,

ועם זאת, כמה משמח להפתיע גם עם טעמים ומראות חדשים.

לביבות ברוקולי מקוריות, בצבע ומרקם חדשים וטעם שגובר על הכול.

חומרים

 

600 גרם ברוקולי קפוא

בצל גדול

2 שיני שום

כפית מלח

1/4כפית פלפל שחור גרוס

1/2כפית פלפל שחור

1/2כוס קמח שיבולת שועל*

2ביצים

 

קמח שיבולת שועל ניתן להכין בקלות במטחנה ביתית או בלנד שפועל “על יבש”.

 

 

אופן ההכנה

מכסים את הברוקולי במים רותחים ומבשלים 10 דקות לריכוך ראשוני (בשימוש בברוקולי טרי זמן הבישול יהיה ארוך יותר).

מעבירים למסננת להגירת הנוזלים.

מעבירים למעבד מזון וקוצצים יחד עם הבצל והשום. לחילופין ניתן לכתוש את השום, ובעזרת סכין לקצוץ דק דק את הברוקולי והבצל.

מוסיפים את יתר הרכיבים ומערבבים.

מחממים תנור לחום של 180 מעלות. משמנים את נייר האפייה במעט שמן זית ויוצרים לביבות.

אופים למשך חצי שעה. ניתן להפוך ולאפות 5 דקות נוספות להשחמת החלק העליון.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!