לביבות בטטה עם תבלינים אקזוטיים בהשראה הודית

קערה_עם_לביבות_בטטה_ובצד_עלי_בזיליקום
לביבות בטטה עם תבלינים אקזוטיים בהשראה הודית

קל

חלבי

מאת: שף תום פרנץ

מיוון נטוס להודו והפעם עם לביבות מתקתקות בזכות הבטטה, אלו לביבות עשירות בטעמים אקזוטיים וניחוחות רחוקים. לביבה מוצלחת מאוד וטעימה במיוחד לקטנים ולגדולים בזכות הטעם המתקתק. אל תוותרו על המטבל הוא מושלם ומוסיף המון.

חומרים

קילו בטטות, קלופות
2 ביצים L
1/2 כוס קמח
כף גדושה תבלין גראם מסאלה או קארי
קורט הל טחון
כפית מלח
שמן לטיגון
מטבל שמנת חמוצה ועירית:
גביע שמנת חמוצה
צרור עירית קצוצה דק מאוד
מלח ופלפל גרוס טרי לפי הטעם

אופן ההכנה

ללביבות:
מגררים בפומפייה או במעבד מזון את הבטטות והגזר ומעבירים לקערה.
מוסיפים לקערה את שאר המרכיבים לפי הסדר.
מחממים שמן במחבת גדולה. בעזרת כף גדולה מעבירים כף מהתערובת לשמן החם ומטגנים עד להזהבה. הופכים לצד השני ומטגנים גם אותו עד להזהבה. חוזרים על הפעולה עד לסיום התערובת. מגישים חם עם מטבל שמנת חמוצה.
המטבל:
מעבירים לקערה את השמנת החמוצה ומערבבים עם העירית הקצוצה. מתבלים במלח ופלפל לפי הטעם. שומרים בקירור עד ההגשה. ניתן להכין עד 3 ימים מראש ולשמור בקירור בקופסא.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!