כדורי לאבנה בקלי קלות

כדורי_לאבנה_לאבנה_ביתית
כדורי לאבנה בקלי קלות

קל

חלבי

מאת: מיכל פוזנר

לכדורי לאבנה יש יופי טבעי, בצנצנת עם שמן זית או מצופים במגוון ציפויים.

הגישו אותם בקידוש החלבי יחד עם קרקרים. הנאה מובטחת.

חומרים

1 ליטר יוגורט

כפית מלח

אופן ההכנה

מערבבים בקערה יוגורט ומלח.

מניחים על השיש או בתוך קערה אחרת את החיתול, מניחים את היוגורט במרכז ואוספים את הקצוות.

קושרים או סוגרים בגומייה ותולים מעל הכיור החלבי למשך 24 שעות.

אם חם בבית, מניחים את החיתול במסננת ואת המסננת מעל קערה, בצורה שתחתית המסננת באוויר, ומעבירים למקרר.

נעביר את התערובת לקערה ונקרר למשך כמה שעות.

נכדרר.

אופציה א’ ללא ציפוי:

נכין צנצנת נקיה עם שמן זית משובח. אופציה נוספת שראיתי אצל השף ישראל דודק היא להכין קונפי שום עם הרבה שמן ביחס לשום (בישול בטמפרטורה נמוכה של 60 מעלות עד שהשום רך מאוד).

בידיים לחות מגלגלים בעדינות כדורים ומניחים בתוך השמן. הכדורים נשמרים כשהם בתוך השמן למשך חודש.

אופציה ב’ – עם ציפוי:

מכינים בצלחות שטוחות זעתר/ שומשום/ שומשום שחור/ סומק/ עשבי תיבול קצוצים.

מכדררים כדורים, מגלגלים בציפוי ומכניסים לצנצנת עם שמן.

 

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!