לכדורי לאבנה יש יופי טבעי, בצנצנת עם שמן זית או מצופים במגוון ציפויים.
הגישו אותם בקידוש החלבי יחד עם קרקרים. הנאה מובטחת.
1 ליטר יוגורט
כפית מלח
מערבבים בקערה יוגורט ומלח.
מניחים על השיש או בתוך קערה אחרת את החיתול, מניחים את היוגורט במרכז ואוספים את הקצוות.
קושרים או סוגרים בגומייה ותולים מעל הכיור החלבי למשך 24 שעות.
אם חם בבית, מניחים את החיתול במסננת ואת המסננת מעל קערה, בצורה שתחתית המסננת באוויר, ומעבירים למקרר.
נעביר את התערובת לקערה ונקרר למשך כמה שעות.
נכדרר.
אופציה א’ ללא ציפוי:
נכין צנצנת נקיה עם שמן זית משובח. אופציה נוספת שראיתי אצל השף ישראל דודק היא להכין קונפי שום עם הרבה שמן ביחס לשום (בישול בטמפרטורה נמוכה של 60 מעלות עד שהשום רך מאוד).
בידיים לחות מגלגלים בעדינות כדורים ומניחים בתוך השמן. הכדורים נשמרים כשהם בתוך השמן למשך חודש.
אופציה ב’ – עם ציפוי:
מכינים בצלחות שטוחות זעתר/ שומשום/ שומשום שחור/ סומק/ עשבי תיבול קצוצים.
מכדררים כדורים, מגלגלים בציפוי ומכניסים לצנצנת עם שמן.
לכדורי לאבנה יש יופי טבעי, בצנצנת עם שמן זית או מצופים במגוון ציפויים.
הגישו אותם בקידוש החלבי יחד עם קרקרים. הנאה מובטחת.
1 ליטר יוגורט
כפית מלח
אופן ההכנהמערבבים בקערה יוגורט ומלח.
מניחים על השיש או בתוך קערה אחרת את החיתול, מניחים את היוגורט במרכז ואוספים את הקצוות.
קושרים או סוגרים בגומייה ותולים מעל הכיור החלבי למשך 24 שעות.
אם חם בבית, מניחים את החיתול במסננת ואת המסננת מעל קערה, בצורה שתחתית המסננת באוויר, ומעבירים למקרר.
נעביר את התערובת לקערה ונקרר למשך כמה שעות.
נכדרר.
אופציה א' ללא ציפוי:
נכין צנצנת נקיה עם שמן זית משובח. אופציה נוספת שראיתי אצל השף ישראל דודק היא להכין קונפי שום עם הרבה שמן ביחס לשום (בישול בטמפרטורה נמוכה של 60 מעלות עד שהשום רך מאוד).
בידיים לחות מגלגלים בעדינות כדורים ומניחים בתוך השמן. הכדורים נשמרים כשהם בתוך השמן למשך חודש.
אופציה ב' – עם ציפוי:
מכינים בצלחות שטוחות זעתר/ שומשום/ שומשום שחור/ סומק/ עשבי תיבול קצוצים.
מכדררים כדורים, מגלגלים בציפוי ומכניסים לצנצנת עם שמן.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!