כדי לייצר הרגשת חג בבית לא צריך לעבוד קשה.
סיר תפוחים מבעבע, וכל המשפחה נכנסת לאווירה.
כאישה ואמא יש לך את הזכות והדרך הקלה
להמתיק את הרגעים ולהשרות אווירה מרוממת מתוך שמחה
לבצק:
21/2 כוסות קמח כוסמין 80%
כפית קינמון
ביצה
2כפות דבש
1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
1/4 כוס מים רותחים
למילוי –
3תפוחים מתוקים
3תפוחים חמוצים
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות חמאת שקדים*
2 כפות סילאן
2כפות דבש
כפית קינמון
מתחילים בהכנת המלית. קולפים את התפוחים וחותכים לריבועים קטנים (1*1 ס”מ)
שמים בסיר שמן קוקוס, חמאת שקדים, סילאן, דבש וקינמון, מערבבים ומחכים לבעבוע. מוסיפים את התפוחים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. לאחר רבע שעה, אם עדיין נותרו נוזלים, מגבירים את האש ומערבבים עד לאידוי.
מכינים את הבצק – במעבד מזון או ביד מעבדים את כל הרכיבים. מתקבל בצק רך ונעים ומעט שומני.
מקמחים את משטח העבודה והמערוך בקמח טפיוקה או בקורנפלור. מרדדים לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים .מתאימים את קוטר העיגול לתבנית השקעים שבה משתמשים.
אם משתמשים בתבנית שקעים ממתכת, משמנים מעט את השקעים. בתבנית סיליקון אין צורך בשימון.
מעבירים כל עיגול לשקע בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כדי ליצור צורה של צלוחית קטנה.
ממלאים בכף גדושה של תפוחים מקורמלים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-1/2 שעה.
*חמאת השקדים מעניקה טעם קרמלי מיוחד, אך אינה הכרחית.
**להכנה במהלך השנה ניתן לשדרג עם תוספת אגוזים למלית. את האגוזים מוסיפים לאחר תהליך הבישול של התפוחים, כחצי כוס אגוזים קצוצים.
כדי לייצר הרגשת חג בבית לא צריך לעבוד קשה.
סיר תפוחים מבעבע, וכל המשפחה נכנסת לאווירה.
כאישה ואמא יש לך את הזכות והדרך הקלה
להמתיק את הרגעים ולהשרות אווירה מרוממת מתוך שמחה
לבצק:
21/2 כוסות קמח כוסמין 80%
כפית קינמון
ביצה
2כפות דבש
1/2 כוס שמן קוקוס במצב נוזלי
1/4 כוס מים רותחים
למילוי –
3תפוחים מתוקים
3תפוחים חמוצים
2 כפות שמן קוקוס
2 כפות חמאת שקדים*
2 כפות סילאן
2כפות דבש
כפית קינמון
אופן ההכנהמתחילים בהכנת המלית. קולפים את התפוחים וחותכים לריבועים קטנים (1*1 ס"מ)
שמים בסיר שמן קוקוס, חמאת שקדים, סילאן, דבש וקינמון, מערבבים ומחכים לבעבוע. מוסיפים את התפוחים, מערבבים היטב ומבשלים על להבה נמוכה כרבע שעה. לאחר רבע שעה, אם עדיין נותרו נוזלים, מגבירים את האש ומערבבים עד לאידוי.
מכינים את הבצק – במעבד מזון או ביד מעבדים את כל הרכיבים. מתקבל בצק רך ונעים ומעט שומני.
מקמחים את משטח העבודה והמערוך בקמח טפיוקה או בקורנפלור. מרדדים לעלה דק. בעזרת כוס קורצים עיגולים .מתאימים את קוטר העיגול לתבנית השקעים שבה משתמשים.
אם משתמשים בתבנית שקעים ממתכת, משמנים מעט את השקעים. בתבנית סיליקון אין צורך בשימון.
מעבירים כל עיגול לשקע בתבנית ומהדקים לתחתית ולדפנות כדי ליצור צורה של צלוחית קטנה.
ממלאים בכף גדושה של תפוחים מקורמלים.
אופים בתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות למשך כ-1/2 שעה.
*חמאת השקדים מעניקה טעם קרמלי מיוחד, אך אינה הכרחית.
**להכנה במהלך השנה ניתן לשדרג עם תוספת אגוזים למלית. את האגוזים מוסיפים לאחר תהליך הבישול של התפוחים, כחצי כוס אגוזים קצוצים.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!