מתכון מפנק ומשמח לכבוד החג.
בוסט של בריאות, טעם משובח ונראות חגיגית.
כי לחגוג מתוך בריאות, זה להנות מהטוב ביותר בלי פשרות.
* לנוהגות לא לאכול אגוזים בכל התקופה המתכון מכיל אגוזים.
לבסיס:
11/2 כוסות שקדים טחונים
11/2 כוסות אגוזים טחונים
3כפות שמן קוקוס / חלמון
כף גדושה דבש
כף חמאת שקדים – אופציונלי
1/2כפית אבקת אפייה
לכדורים:
1/2 קילו תמרים
כוס תערובת אגוזים
1/2כוס שקדים
2 כפות יין ללא תוספת סוכר
כף שמן קוקוס / זית
לגוון הבהיר – 1/2 כפית קינמון
לגוון הכהה – כפית קקאו
מערבבים את חומרי הבסיס – למעט אבקת אפייה – לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה גליל ומחלקים אותו ל-1/3 ו-2/3. את ה-1/3 שומרים בצד, עדיף במקרר, כדי ליצור ממנו בהמשך את כדורי האגוזים (הבהירים יותר מהשלושה). ל-2/3 שנותרו מוסיפים את אבקת האפייה ומעבדים שוב. מחלקים את הכמות שהתקבלה ל-12 חלקים שווים.
משמנים את תבנית השקעים (או משתמשים במנג’טים איכותיים). משטחים בכל שקע את העיסה ומצמידים היטב.
אופים בחום של 150 מעלות כ-15-20 דקות, מעבירים להקפאה להתייצבות. לא מחלצים מהתבנית לפני הקפאה מוחלטת.
לכדורים – מעבדים תמרים, שמן ויין במעבד מזון. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים את השקדים והאגוזים.
מחלקים את הכמות לשניים. לכמות אחת מוסיפים קינמון, לשנייה קקאו. שוב מעבדים לקבלת עיסה אחידה. קיבלנו 2 עיסות בגוונים שונים ובטעם שונה. מכדררים כדורים קטנים.
מעיסת הבסיס ששמרנו בצד מהדקים ומכדררים כדורים נוספים.
ממקמים בכל טארטלט כדור מכל סוג. את הכדורים הנותרים מצפים באגוזים טחונים ושומרים בהקפאה ככדורי אנרגיה מעולים.
את הטארטלטים שומרים בהקפאה עד ההגשה.
מתכון מפנק ומשמח לכבוד החג.
בוסט של בריאות, טעם משובח ונראות חגיגית.
כי לחגוג מתוך בריאות, זה להנות מהטוב ביותר בלי פשרות.
* לנוהגות לא לאכול אגוזים בכל התקופה המתכון מכיל אגוזים.
לבסיס:
11/2 כוסות שקדים טחונים
11/2 כוסות אגוזים טחונים
3כפות שמן קוקוס / חלמון
כף גדושה דבש
כף חמאת שקדים – אופציונלי
1/2כפית אבקת אפייה
לכדורים:
1/2 קילו תמרים
כוס תערובת אגוזים
1/2כוס שקדים
2 כפות יין ללא תוספת סוכר
כף שמן קוקוס / זית
לגוון הבהיר – 1/2 כפית קינמון
לגוון הכהה – כפית קקאו
אופן ההכנהמערבבים את חומרי הבסיס – למעט אבקת אפייה – לעיסה אחידה. יוצרים מהעיסה גליל ומחלקים אותו ל-1/3 ו-2/3. את ה-1/3 שומרים בצד, עדיף במקרר, כדי ליצור ממנו בהמשך את כדורי האגוזים (הבהירים יותר מהשלושה). ל-2/3 שנותרו מוסיפים את אבקת האפייה ומעבדים שוב. מחלקים את הכמות שהתקבלה ל-12 חלקים שווים.
משמנים את תבנית השקעים (או משתמשים במנג'טים איכותיים). משטחים בכל שקע את העיסה ומצמידים היטב.
אופים בחום של 150 מעלות כ-15-20 דקות, מעבירים להקפאה להתייצבות. לא מחלצים מהתבנית לפני הקפאה מוחלטת.
לכדורים – מעבדים תמרים, שמן ויין במעבד מזון. לאחר שמתקבלת עיסה אחידה מוסיפים את השקדים והאגוזים.
מחלקים את הכמות לשניים. לכמות אחת מוסיפים קינמון, לשנייה קקאו. שוב מעבדים לקבלת עיסה אחידה. קיבלנו 2 עיסות בגוונים שונים ובטעם שונה. מכדררים כדורים קטנים.
מעיסת הבסיס ששמרנו בצד מהדקים ומכדררים כדורים נוספים.
ממקמים בכל טארטלט כדור מכל סוג. את הכדורים הנותרים מצפים באגוזים טחונים ושומרים בהקפאה ככדורי אנרגיה מעולים.
את הטארטלטים שומרים בהקפאה עד ההגשה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!