בשבת זו נהוג להכין חלת מפתח כסגולה לפרנסה. לפניכן מתכון מוצלח וסרטון הדרכה להכנת חלת מפתח יפה וטעימה.
/ מתכון של אביגיל מייזליק
קילו קמח לבן או 80 אחוז מלא
קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר חום
כף מלח
1/2 כוס שמן
3-4 כוסות מים פושרים
שמן לציפוי הבצק
ביצה טרופה, שומשום ופרג לזרייה
שמים את כל החומרים – פרט למים הפושרים – בקערת המיקסר או בקערה רחבה ללישה ידנית.
מקפידים שהמלח לא יגע בשמרים. מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את המים לפי הצורך.
ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא רך מאוד וחלק, אך לא דביק מדי.
ממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי ונעים למגע.
מצפים את הבצק במעט שמן כדי שלא ידבק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה.
לאחר שעה נותנים לבצק מכה הגונה שתפיל אותו חזרה ותוציא ממנו את כל הנפח שהוא תפס, ונותנים לו שוב לתפוח.
קולעים את החלה בצורה הרצויה.
מורחים את החלות בביצה הטרופה, מפזרים פרג ושומשום ומניחים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים את החלות 20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.
מוציאים לרשת צינון ומניחים להן להצטנן עליה.
לפני ההגשה טעים מאוד להניח את החלות בתוך שקית ניילון על הפלטה, כך הן מגיעות לשולחן חמימות ומופלאות במיוחד.
בשבת זו נהוג להכין חלת מפתח כסגולה לפרנסה. לפניכן מתכון מוצלח וסרטון הדרכה להכנת חלת מפתח יפה וטעימה.
/ מתכון של אביגיל מייזליק
קילו קמח לבן או 80 אחוז מלא
קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר חום
כף מלח
1/2 כוס שמן
3-4 כוסות מים פושרים
שמן לציפוי הבצק
ביצה טרופה, שומשום ופרג לזרייה
שמים את כל החומרים – פרט למים הפושרים – בקערת המיקסר או בקערה רחבה ללישה ידנית.
מקפידים שהמלח לא יגע בשמרים. מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את המים לפי הצורך.
ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא רך מאוד וחלק, אך לא דביק מדי.
ממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי ונעים למגע.
מצפים את הבצק במעט שמן כדי שלא ידבק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה.
לאחר שעה נותנים לבצק מכה הגונה שתפיל אותו חזרה ותוציא ממנו את כל הנפח שהוא תפס, ונותנים לו שוב לתפוח.
קולעים את החלה בצורה הרצויה.
מורחים את החלות בביצה הטרופה, מפזרים פרג ושומשום ומניחים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה.
מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים את החלות 20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.
מוציאים לרשת צינון ומניחים להן להצטנן עליה.
לפני ההגשה טעים מאוד להניח את החלות בתוך שקית ניילון על הפלטה, כך הן מגיעות לשולחן חמימות ומופלאות במיוחד.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!