חלות גדולות קלועות

חלה_גדולה_קלועה_יוצאת_מתחת_מפית_בד
חלות גדולות קלועות

קל

3 חלות גדולות

פרווה

מאת: אביגיל מייזליק

מיזמים רבים של הפרשת חלה מתארגנים ביממה האחרונה. צירפנו לכם מתכון מעולה לחלות עם הדרכת קליעה מ4 רצועות.
הכינו כמות המתאימה להפרשת חלה על פי מנהגכם, וחשבו מי סביבכם ישמח לקבל חלה טריה לשבת, אם הכמות גדולה מידי עבורכם, או לחילופין הכינו גם לחמניות שיהיה לכם לשבוע הקרוב.

חומרים

קילו קמח לבן או 80 אחוז מלא
קוביית שמרים או 2 כפות שמרים יבשים
1/4 כוס סוכר חום
כף מלח
1/2 כוס שמן
3-4 כוסות מים פושרים
שמן לציפוי הבצק
ביצה טרופה, שומשום ופרג לזרייה

אופן ההכנה

שמים את כל החומרים – פרט למים הפושרים – בקערת המיקסר או בקערה רחבה ללישה ידנית.

מקפידים שהמלח לא יגע בשמרים. מתחילים ללוש ותוך כדי לישה מוסיפים את המים לפי הצורך.

ממשיכים לעבד את הבצק עד שהוא רך מאוד וחלק, אך לא דביק מדי.

ממשיכים ללוש עוד 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אלסטי ונעים למגע.

מצפים את הבצק במעט שמן כדי שלא ידבק. מכסים את הקערה בניילון ומתפיחים שעה.

לאחר שעה נותנים לבצק מכה הגונה שתפיל אותו חזרה ותוציא ממנו את כל הנפח שהוא תפס, ונותנים לו שוב לתפוח.
מחלקים את הבצק לשלושה חלקים.

לוקחים את החלק הראשון ומחלקים אותו לארבעה כדורים שווים בגודלם.

מרדדים את הכדור הראשון לעלה מלבני מאורך ומגלגלים אותו לגליל.

מגלגלים מעט את הגליל ומותחים עד לקבלת רצועה באורך של כ-40 ס”מ.

מכינים באותה צורה את שאר הכדורים ומניחים את הרצועות זו לצד זו.

כעת מתחילים לקלוע:

מהדקים את הרצועות בבסיסן, בחלק העליון. ממספרים את הרצועות מימין לשמאל – 1,2,3,4.

המספור הזה מתייחס רק לגבי סדר הרצועות, כלומר, ברגע שרצועה אחת משנה את מיקומה – היא מאבדת את המספר הקודם שלה ומקבלת מספר חדש ע”פ המיקום שלה.
יש בסה”כ שלוש פעולות שאותן צריך לעשות, והן חוזרות על עצמן עד תום הקליעה:

פעולה ראשונה – מניחים את רצועה 4 על גבי רצועה 2.

פעולה שנייה – מניחים את רצועה 1 על גבי רצועה 3,

ופעולה שלישית ואחרונה – מניחים את רצועה 2 על גבי רצועה 3.

הסדר הזה חוזר על עצמו שוב ושוב.

אחרי שחוזרים על הפעולות ומגיעים לקצה של הרצועות, פשוט מהדקים אותן היטב יחד ותוחבים אותן כלפי מטה.

עושים את אותו הדבר גם בחלק העליון, בחיבור של הרצועות.

מכינים את שאר החלות באותה צורה ומעבירים אותן לתבנית התנור מרופדת בנייר אפיה.

מורחים את החלות בביצה הטרופה, מפזרים פרג ושומשום ומניחים במקום חמים לתפיחה של חצי שעה.

מחממים תנור לחום של 220 מעלות ואופים את החלות 20-25 דקות, עד שהן מזהיבות.

מוציאים לרשת צינון ומניחים להן להצטנן עליה.

לפני ההגשה טעים מאוד להניח את החלות בתוך שקית ניילון על הפלטה, כך הן מגיעות לשולחן חמימות ומופלאות במיוחד.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!