פינוק מתוק לכבוד שבת. הכנה בקלי קלות
ללא מיקסר, ללא תנור, מתכון שכולם אוהבים.
לעיסה הכהה:
21/2 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת מלח וסוכר)
1/2 כוס מיקס שקדים ואגוזים טחונים
כוס קמח שיבולת שועל*
2 כפות קקאו
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/3 כוס סילאן
2 כפות דבש
לעיסה הבהירה:
21/2 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת מלח וסוכר)
1/2 כוס מיקס שקדים ואגוזים טחונים
כוס קמח שיבולת שועל*
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
1/3 כוס דבש
בוחרים בשתי קערות, בכל קערה שמים 2.5 כוסות פצפוצי אורז. בעזרת כוס דופקים על הפצפוצים ומועכים אותם. שברי הפצפוצים יגרמו לכך שהעיסה תידבק היטב ולא תתפורר בזמן החיתוך.
מוסיפים מיקס אגוזים ושקדים וקמח שיבולת שועל ומערבבים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב כך שכל החומרים היבשים יספגו מהלחות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים אחת מהעיסות, משטחים על פני התבנית, מניחים נייר אפייה מעל ודוחסים היטב (אפשר בעזרת מערוך קטן או כוס). חשוב לדחוס היטב כדי שהחיתוכיות לא יתפוררו.
עושים כנ”ל גם העיסה השנייה. מעבירים להקפאה להתייצבות. כשהעוגה קפואה חותכים אותה לריבועים, מאחסנים בקופסה אטומה.
*קמח שיבולת שועל אפשר לטחון בבית, במעבד מזון או בבלנדר שעובד ‘על יבש’.
פינוק מתוק לכבוד שבת. הכנה בקלי קלות
ללא מיקסר, ללא תנור, מתכון שכולם אוהבים.
לעיסה הכהה:
21/2 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת מלח וסוכר)
1/2 כוס מיקס שקדים ואגוזים טחונים
כוס קמח שיבולת שועל*
2 כפות קקאו
1/2 כוס חמאת בוטנים
1/3 כוס סילאן
2 כפות דבש
לעיסה הבהירה:
21/2 כוסות פצפוצי אורז (ללא תוספת מלח וסוכר)
1/2 כוס מיקס שקדים ואגוזים טחונים
כוס קמח שיבולת שועל*
1/2 כוס טחינה גולמית מלאה
1/3 כוס דבש
אופן ההכנהבוחרים בשתי קערות, בכל קערה שמים 2.5 כוסות פצפוצי אורז. בעזרת כוס דופקים על הפצפוצים ומועכים אותם. שברי הפצפוצים יגרמו לכך שהעיסה תידבק היטב ולא תתפורר בזמן החיתוך.
מוסיפים מיקס אגוזים ושקדים וקמח שיבולת שועל ומערבבים. מוסיפים את יתר החומרים ומערבבים היטב כך שכל החומרים היבשים יספגו מהלחות.
מרפדים את התבנית בנייר אפייה. מעבירים אחת מהעיסות, משטחים על פני התבנית, מניחים נייר אפייה מעל ודוחסים היטב (אפשר בעזרת מערוך קטן או כוס). חשוב לדחוס היטב כדי שהחיתוכיות לא יתפוררו.
עושים כנ"ל גם העיסה השנייה. מעבירים להקפאה להתייצבות. כשהעוגה קפואה חותכים אותה לריבועים, מאחסנים בקופסה אטומה.
*קמח שיבולת שועל אפשר לטחון בבית, במעבד מזון או בבלנדר שעובד 'על יבש'.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!