חטיף פצפוצים מתוק ואנרגטי

אוכל_טוב_לפני_הצום_חטיף_אגוזים
חטיף פצפוצים מתוק ואנרגטי

קל

פרווה

מאת: שירה אזולאי, יועצת בכירה לאורח חיים בריא

חוששת מחולשה בצום וביום שאחרי?

המתכון הזה ייתן לך מענה מעולה.

בוסט של אנרגיה איכותית במיוחד.

מצוין לערב הצום וכן לשבירת הצום.

מאחלת לכולנו הרבה כוח,

והלוואי שנזכה בקרוב ממש לבשורות טובות ולגאולה מתוקה.

חומרים

2 כוסות פצפוצי אורז ללא תוספת מלח וסוכר

כוס אגוזים גרוסים (לא טחונים)

כוס שקדים גרוסים (כנ”ל)

כוס גרעיני חמניות

כוס גרעיני דלעת

1/2 כוס חמוציות ללא סוכר

2/3 כוס טחינה גולמית

1/3 כוס דבש

אופן ההכנה

בסיר קטן (עדיפות עם ציפוי נון סטיק) ועל להבה קטנה, מחממים את הטחינה והדבש. כשהטחינה והדבש עוברים חימום המרקם שלהם מסמיך וכך הם מאפשרים הדבקה טובה יותר של הרכיבים.

שימי לב לערבב כל הזמן ולהסיר מהאש ברגע שהתערובת הגיעה לרתיחה (היא עלולה להישרף בקלות).

ערבבי את כל הרכיבים היבשים בקערה, צקי את התערובת החמה וערבבי היטב היטב עד שכל הרכיבים נעשו לחים.

חלקי את התערובת לשניים. כל מחצית העבירי לנייר אפייה וצרי ממנה נקניק. חשוב מאוד להדק חזק את הנקניקים כדי לקבל פרוסות יפות שאינן מתפוררות.

הנקניק המדובר קצת רגיש ודורש הקפאה. נפרוס אותו רק כשהוא קפוא, ונגיש אותו ממש סמוך לאכילה, אחרת הוא מתפורר.

למה בכל זאת בחרתי באופן ההכנה הנ”ל ולא יצרתי הרכב עמיד יותר?

אגוזים, שקדים וגרעינים הם מתנה ענקית של ערכים טובים לגוף שלנו. כשהם עוברים אפייה (חימום) אנחנו מאבדות חלק ניכר מהטוב הזה, ולכן בחרתי הפעם להביא אותם בגרסה ללא חימום ולהרוויח כפליים.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!