מנה מקסימה לליל שבת או חג; מרשימה, טעימה מאוד וקלה הרבה יותר ממה שנראה.
2 פרפרים גדולים מנוקים ופרוסים לפרוסות גדולות
חצי כוס שמן
2 כפות טוסקנה.
לרוטב:
4 פלפלים חתוכים לרצועות
שליש כוס קטשופ
שליש כוס סוכר חום
שליש כוס חומץ
2 כפות רוטב סויה
כוס וחצי מים עם כפית גדושה קורנפלור.
מערבבים את השמן והטוסקנה ונותנים לחזות לשרות בתוכם כמה שיותר זמן (מכירות אותי – עושים את זה בתוך שקית וחוסכים קערה…).
בסיר רחב ושטוח מאדים את הפלפלים עד להתרככות והשחמה קלה.
מוסיפים את חומרי הרוטב, לבד מהמים, מערבבים עד להתאחדות ומרתיחים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה שנית. מבשלים עשר דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מגלגלים את פרוסות החזה לגלילים (כמו חזה ממולא) ומניחים צפופים בתבנית.
שופכים מעל את הרוטב ושולחים לתנור. אחרי חצי שעה מומלץ לבדוק אם החזה מוכן בפנים. אם כן – נותנים לו להיאפות עוד כמה דקות כשהוא פתוח, אם לא – ממשיכים לאפות אותו מכוסה עד שמוכן בפנים.
הגלגול שומר על העסיסיות של החזה, שלא מתייבש גם בחימום על הפלטה עד הסעודה.
מנה מקסימה לליל שבת או חג; מרשימה, טעימה מאוד וקלה הרבה יותר ממה שנראה.
2 פרפרים גדולים מנוקים ופרוסים לפרוסות גדולות
חצי כוס שמן
2 כפות טוסקנה.
לרוטב:
4 פלפלים חתוכים לרצועות
שליש כוס קטשופ
שליש כוס סוכר חום
שליש כוס חומץ
2 כפות רוטב סויה
כוס וחצי מים עם כפית גדושה קורנפלור.
אופן ההכנהמערבבים את השמן והטוסקנה ונותנים לחזות לשרות בתוכם כמה שיותר זמן (מכירות אותי - עושים את זה בתוך שקית וחוסכים קערה...).
בסיר רחב ושטוח מאדים את הפלפלים עד להתרככות והשחמה קלה.
מוסיפים את חומרי הרוטב, לבד מהמים, מערבבים עד להתאחדות ומרתיחים. מוסיפים את המים ומביאים לרתיחה שנית. מבשלים עשר דקות.
מחממים תנור ל-190 מעלות.
מגלגלים את פרוסות החזה לגלילים (כמו חזה ממולא) ומניחים צפופים בתבנית.
שופכים מעל את הרוטב ושולחים לתנור. אחרי חצי שעה מומלץ לבדוק אם החזה מוכן בפנים. אם כן - נותנים לו להיאפות עוד כמה דקות כשהוא פתוח, אם לא - ממשיכים לאפות אותו מכוסה עד שמוכן בפנים.
הגלגול שומר על העסיסיות של החזה, שלא מתייבש גם בחימום על הפלטה עד הסעודה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!