ט”ו בשבט הוא תירוץ מצוין למעדן הזה.
רק שלא תטעו – המתכון חגיגי דיו כדי להשתמש בו בכל חג.
והפלוס הגדול? אופן הכנה קליל ומהיר.
חזה עוף
בצל קטן
בצל סגול קטן
4 שיני שום
6 משמשים
6 שזיפים
1/2 כוס צימוקים בהירים
כף שמן זית
1/2 כוס מיץ קלמנטינות/ תפוזים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
מתחילים בהכנת המשרה – שמים בקערה מיץ קלמנטינות/ תפוזים, שמן זית, פלפל שחור ומלח ומערבבים.
מפרידים את העוף מן העצם, מחלקים לקוביות גדולות ומניחים במשרה.
ככל שהזמן מאפשר נותנים לעוף לשהות בתוך המשרה (ניתן להשאיר במקרר למשך לילה).
חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומאדים עם מעט מים.
פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים לבצל לקראת סוף האידוי.
מוסיפים את חזה העוף עם המשרה, מוסיפים את הפירות וחצי כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה יחד ואח”כ מנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים בערך כרבע שעה, מערבבים מדי פעם.
לקראת סיום מגבירים את הלהבה כדי לצמצם נוזלים ולהביא להשחמה.
ט"ו בשבט הוא תירוץ מצוין למעדן הזה.
רק שלא תטעו – המתכון חגיגי דיו כדי להשתמש בו בכל חג.
והפלוס הגדול? אופן הכנה קליל ומהיר.
חזה עוף
בצל קטן
בצל סגול קטן
4 שיני שום
6 משמשים
6 שזיפים
1/2 כוס צימוקים בהירים
כף שמן זית
1/2 כוס מיץ קלמנטינות/ תפוזים
1/4 כפית פלפל שחור גרוס
1/2 כפית פלפל שחור
1/4 כפית מלח
אופן ההכנהמתחילים בהכנת המשרה – שמים בקערה מיץ קלמנטינות/ תפוזים, שמן זית, פלפל שחור ומלח ומערבבים.
מפרידים את העוף מן העצם, מחלקים לקוביות גדולות ומניחים במשרה.
ככל שהזמן מאפשר נותנים לעוף לשהות בתוך המשרה (ניתן להשאיר במקרר למשך לילה).
חותכים את הבצלים לרצועות דקות ומאדים עם מעט מים.
פורסים את השום לפרוסות דקות ומוסיפים לבצל לקראת סוף האידוי.
מוסיפים את חזה העוף עם המשרה, מוסיפים את הפירות וחצי כוס מים רותחים. מביאים לרתיחה יחד ואח"כ מנמיכים ללהבה בינונית. מבשלים בערך כרבע שעה, מערבבים מדי פעם.
לקראת סיום מגבירים את הלהבה כדי לצמצם נוזלים ולהביא להשחמה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!