חזה עוף במילוי עגבניות מיובשות בסגנון איטלקי

צלחת_שחורה_ועליה_גלילות_חזה_עוף_ממולאות_עגבניות
חזה עוף במילוי עגבניות מיובשות בסגנון איטלקי

קל

6

בשרי

מאת: אביגיל מייזליק

שילוב הטעמים והצבעים הופכים את המנה הזו לחוויה אמיתית, ואכן, כל מי שהיה בסט הצילומים דאג ‘להעלים’ אותה מיד אחרי שצולמה.

חומרים

6 פרוסות חזה עוף דקות (שניצלים)
ביצה טרופה
כוס פירורי לחם פנקו

למילוי:
שמן זית לטיגון
בצל גדול קצוץ דק
4 שיני שום חתוכות לרצועות
8 עגבניות מיובשות לחות, קצוצות גס
4-5 כפות עלי בזיליקום קצוצים
1/2 כוס פירורי לחם פנקו
מלח ופלפל

לרוטב:
כוס יין לבן חצי יבש
כפית דבש
כפית סילאן

אופן ההכנה

אופן ההכנה:
1. להכנת המילוי: מחממים במחבת את שמן הזית ומטגנים את הבצל כ-5 דקות עד שהוא מזהיב. מוסיפים את השום ומערבבים היטב. מוסיפים את העגבניות הקצוצות ומערבבים עוד דקה. מסירים מהאש. מוסיפים את הבזיליקום, פירורי הפנקו, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
2. להכנת הגלילים: מחממים תנור לחום של 200 מעלות. מניחים על כל פרוסת חזה עוף מתערובת המלית ומגלגלים בעדינות לגליל. מניחים בתבנית בינונית כשה’תפר’ כלפי מטה. מכינים באותו אופן את כל הגלילים, מורחים עליהם את הביצה הטרופה ומפזרים את פירורי הפנקו. אופים כ-20 דקות, עד שהגלילים מזהיבים.
3. בינתיים מכינים את הרוטב: שמים בסיר את כל החומרים ומביאים לרתיחה. מבשלים 3-4 דקות, עד שהרוטב מצטמצם לחצי.
4. לפני ההגשה יוצקים את הרוטב על גלילי העוף ומגישים מיד.

Print

כתיבת תגובה

האימייל לא יוצג באתר. שדות החובה מסומנים *

מנת עוף לשבת, עסיסית בטעם ומהירת הכנה.

בשרי

קל

4

ארוחה מהירה וקלה ליום יום.

בשרי

קל

4

תגובות אחרונות

אולי יעניין אותך גם...

גבינת שמנת היא מוצר יקר, אך כשמכינים אותה בבית מתקבלת גבינה טרייה בעלות מינימלית ובקלי קלות.
כל האילנות מוכי שלכת, עירומים מעלים, מרכינים ראש מחמת הרוח והקור, לא נראים חגיגיים…
כדי שיתאפשר ציור ספונטני, ציירו עכשיו עץ על דף חלק. בהמשך תוכלו לראות את תכונותיכם ואת סיפור חייכם על פי ההסברים.

או צרו איתנו קשר

צרפו אותי 

התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!