לבשר טחון אוורירי וטעים יש סוד –
והיום אגלה לכם אותו,
כדי שגם לכם יצא בשר טחון טעים ומושלם.
הסוד הזה שווה במיוחד, כי הוא תקף גם לקציצות בשר טחון רכות ועסיסיות!
החומרים לתבשיל בשר טחון:
1/2 קילו בשר טחון
1 כוס מי סודה
10 קישואים עגולים או זוקיני
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
חופן סלרי עם הגבעולים
מלח פלפל ופפריקה מתוקה
חומרים לרוטב עגבניות:
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 עגבניות קצוצות דק
3 כוסות מים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל, שום גבישי ופפריקה מתוקה
סוכר בנדיבות
מניחים בקערה חצי קילו בשר טחון ומפוררים במזלג.
מערבבים עם כוס מי סודה וממתינים 10 דקות לספיגת הנוזלים.
בשלב שני יש לקרצף את הקישואים עם סקוץ’ חדש וסבון.
לחתוך את הגבעול בצורה יפה ולרוקן את התוכן בזהירות
בעזרת סכין חדה וכפית. (או כף פריזיאן, אם יש). להגיע לעובי דופן
של מינימום חצי סנטימטר, כדי שהירק לא יתפרק בבישול.
הכנת התבשיל:
בסיר רחב ושטוח מטגנים על אש גבוהה 3 בצלים עד להזהבה (זהירות מהשחמה!)
מוסיפים 6 שיני שום ומטגנים עוד דקה על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומטגנים ככה עוד 10 דקות.
אגב, זה הטיפ שייתן לכם בצל רך ומתוק, כזה שמוציא את הטעמים הטובים שלו לסיר
ולא מביא מרירות לתבשיל.
מוציאים שליש מהבצל המטוגן ושמים בצד בשביל הרוטב.
מסננים את הבשר טחון ממים עודפים ומוסיפים לסיר. מטגנים כ-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
קוצצים את הירוקים ומוסיפים.
מתבלים עם מלח, פלפל ופפריקה.
מבשלים 10 דקות ולא יותר – זה הטיפ השני ששומר על עסיסיות הבשר טחון!
טועמים ומתקנים תיבול.
מוציאים מהסיר לתוך קערה.
כשהתבשיל מתקרר קצת, ממלאים את הקישואים העגולים / הזוקיני שרוקנו.
בינתיים מכינים רוטב עגבניות:
באותו סיר שהתבשל הבשר טחון,
שמים קצת שמן וממתינים שירתח. מטגנים את 2 העגבניות הקצוצות יחד עם
הבצל מטוגן ששמרנו בצד, כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים.
הסוכר חשוב מאוד לכל תבשיל עם עגבניות / רסק עגבניות, כדי לאזן את החמיצות
שהעגבנייה משחררת בבישול.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
טועמים ומתקנים תיבול.
(אם דליל מידי – מוסיפים רסק, אם חמוץ – סוכר…)
בשלב זה ממלאים את הקישואים העגולים והזוקיני ושמים בתוך הרוטב.
שימי לב להניח את הזוקיני הממולאים כשהם עומדים בתוך הסיר ולא שוכבים.
לבשל כשעה עד שהירקות רכים.
המתכון מתאים גם לכרוב ממולא.
הטיפ למילוי כרוב – להקפיא יממה את הכרוב בשלמותו.
אחר כך תחת זרם מים הוא מפשיר והעלים נפרדים בקלות.
בתאבון:)
לבשר טחון אוורירי וטעים יש סוד –
והיום אגלה לכם אותו,
כדי שגם לכם יצא בשר טחון טעים ומושלם.
הסוד הזה שווה במיוחד, כי הוא תקף גם לקציצות בשר טחון רכות ועסיסיות!
החומרים לתבשיל בשר טחון:
1/2 קילו בשר טחון
1 כוס מי סודה
10 קישואים עגולים או זוקיני
2 בצלים קצוצים דק
4 שיני שום כתושות
חופן כוסברה
חופן פטרוזיליה
חופן סלרי עם הגבעולים
מלח פלפל ופפריקה מתוקה
חומרים לרוטב עגבניות:
1 בצל קצוץ דק
2 שיני שום כתושות
2 עגבניות קצוצות דק
3 כוסות מים
2 כפות גדושות רסק עגבניות
מלח, פלפל, שום גבישי ופפריקה מתוקה
סוכר בנדיבות
אופן ההכנהמניחים בקערה חצי קילו בשר טחון ומפוררים במזלג.
מערבבים עם כוס מי סודה וממתינים 10 דקות לספיגת הנוזלים.
בשלב שני יש לקרצף את הקישואים עם סקוץ' חדש וסבון.
לחתוך את הגבעול בצורה יפה ולרוקן את התוכן בזהירות
בעזרת סכין חדה וכפית. (או כף פריזיאן, אם יש). להגיע לעובי דופן
של מינימום חצי סנטימטר, כדי שהירק לא יתפרק בבישול.
הכנת התבשיל:
בסיר רחב ושטוח מטגנים על אש גבוהה 3 בצלים עד להזהבה (זהירות מהשחמה!)
מוסיפים 6 שיני שום ומטגנים עוד דקה על להבה גבוהה.
מנמיכים את הלהבה למינימום ומטגנים ככה עוד 10 דקות.
אגב, זה הטיפ שייתן לכם בצל רך ומתוק, כזה שמוציא את הטעמים הטובים שלו לסיר
ולא מביא מרירות לתבשיל.
מוציאים שליש מהבצל המטוגן ושמים בצד בשביל הרוטב.
מסננים את הבשר טחון ממים עודפים ומוסיפים לסיר. מטגנים כ-5 דקות ומערבבים מדי פעם.
קוצצים את הירוקים ומוסיפים.
מתבלים עם מלח, פלפל ופפריקה.
מבשלים 10 דקות ולא יותר – זה הטיפ השני ששומר על עסיסיות הבשר טחון!
טועמים ומתקנים תיבול.
מוציאים מהסיר לתוך קערה.
כשהתבשיל מתקרר קצת, ממלאים את הקישואים העגולים / הזוקיני שרוקנו.
בינתיים מכינים רוטב עגבניות:
באותו סיר שהתבשל הבשר טחון,
שמים קצת שמן וממתינים שירתח. מטגנים את 2 העגבניות הקצוצות יחד עם
הבצל מטוגן ששמרנו בצד, כ-5 דקות, עד שהעגבניות מתרככות מעט.
מוסיפים רסק עגבניות, מים ותבלינים.
הסוכר חשוב מאוד לכל תבשיל עם עגבניות / רסק עגבניות, כדי לאזן את החמיצות
שהעגבנייה משחררת בבישול.
מביאים לרתיחה ומנמיכים את הלהבה.
טועמים ומתקנים תיבול.
(אם דליל מידי – מוסיפים רסק, אם חמוץ – סוכר...)
בשלב זה ממלאים את הקישואים העגולים והזוקיני ושמים בתוך הרוטב.
שימי לב להניח את הזוקיני הממולאים כשהם עומדים בתוך הסיר ולא שוכבים.
לבשל כשעה עד שהירקות רכים.
המתכון מתאים גם לכרוב ממולא.
הטיפ למילוי כרוב – להקפיא יממה את הכרוב בשלמותו.
אחר כך תחת זרם מים הוא מפשיר והעלים נפרדים בקלות.
בתאבון:)
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!