הי יקרה,
בימים אלו, של אי וודאות והרבה צער וכאב…
מה שעוזר לי באופן אישי זה לעשות משהו שאני אוהבת וזה לאפות.
אין כמו לפנק את המשפחה בעוגה טעימה וליצור אווירה מלוכדת וחמה…
ולכן החלטתי לפנק אותך במתכון המוצלח הזה
עוגת שמרים רכה ואוורירית הטובה ביותר שפגשת אי פעם!
בנוסף, קיבצתי כאן בשבילך את הטיפים שירימו את עוגת השמרים שלך
לרמה הבאה, כדי שתצא לך עוגת שמרים רכה ואוורירית בטירוף:)
אני בטוחה שהריח הטוב בבית ירים לכולם את מצב הרוח.
יתרון גדול במתכון זה, שגם בבצק וגם במלית הוא מכיל שמן ולא מרגרינה,
ולכן גם מבחינה בריאותית הוא עולה על מתכוני שמרים אחרים שמכילים
שומן רווי בכמות מופרזת.
*המידות לפי כוס מדידה (240 מ”ל)
1 ק”ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
1 כוס שמן
1 כפית מלח
החומרים למלית:
>> הכפלתי את כמות המלית, לנוחיותך.
>> איזנתי את כמות הסוכר במלית (במקור 4 כוסות), אז מי שרגילה להפחית – אין צורך.
*המידות בכוס ח”פ 180 מ”ל
2 כוסות שמן קנולה
1 כוס פודינג וניל
2 ביצים
כוס מים
3 כוסות סוכר
2 כוסות קקאו
מניחים בקערה חצי ק”ג קמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
מוסיפים את הביצים, הסוכר והמים ומקציפים במקצף בלון 2 דקות עד שהתערובת מתאחדת.
ממתינים 5 דקות.
מחליפים לוו לישה ומוסיפים מלח ואת חצי קילו הקמח הנותר.
מוזגים שמן לכוס, מוסיפים לבצק רבע כוס בלבד ומתחילים ללוש במיקסר.
לשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכבים את המיקסר, שופכים על הבצק רבע כוס שמן. וממתינים 5 דקות.
מעבדים את הבצק כמה דקות ושוב: מכבים, שופכים רבע כוס שמן וממתינים 5 דקות.
מעבדים את הבצק במשך כמה דקות על מהירות בינונית לקבלת בצק אחיד ונעים.
מניחים את הבצק בקערה להתפחה ונחשי מה? שופכים את רבע כוס השמן האחרונה על הבצק.
מניחים להתפחה של שעה וחצי – עד הכפלת הנפח.
>> אני אוהבת לשים שקית ניילון על הבצק ומעליה מגבת דקה ולהניח את הקערה מתחת לשמיכת פוך, באופן שהשמיכה מונחת בצורה רופפת על הקערה וכך הבצק יוכל לתפוח בחופשיות.
בינתיים נכין את מלית השוקולד המנצחת, שכל מי שיטעם מהעוגה יבקש להבין מה סוד הקסם, כי המלית הזו גם נוזלית וגם יציבה, גם שוקולדית וטעימה, בקיצור – מושלמת ממש!
מניחים את חומרי המלית במעבד מזון וטוחנים הכל יחד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לקופסה מתאימה.
אחרי שהבצק תפח (והפרשת חלה מדרבנן), הגיע הזמן ליצור:)
אני אוהבת להכין מכמות הבצק הזו 6 עוגות שכל אחת מהן מורכבת מ2 נחשים שמגולגלים יחד, כמו שרואים בתמונה.
כדי שתצא לך עוגה אוורירית:
מחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים פחות או יותר ומניחים חזרה בקערה.
משמנים את משטח העבודה במעט שמן.
מרדדים את הכדור הראשון לעלה מלבני בגודל 25*30 -יוצא שהאורך קצת יותר ארוך מתבנית אינגליש קייק
והרוחב –מרדדים עם מערוך עד לעובי הדק ביותר שמצליחים בלי שיקרע.
מורחים מלית שוקולד בנדיבות ומגלגלים כך שיצא נחש ארוך.
חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף.
מלפפים כל שני נחשים אחד על השני למעין צמה ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
מורחים ביצה טרופה וממתינים 15 דקות להתפחה בתבנית.
הטיפים לאפיה שתתן לך עוגה טובה במקסימום:
לחמם תנור ל-200 מעלות, לאפות 10 דקות ולהנמיך ל-175 לעוד רבע שעה.
זמן האפיה יכול להשתנות מתנור לתנור.
>> איך יודעים שהעוגה מוכנה:
פותחים מעט את צידי התבנית ומסתכלים אם העוגה זהובה שם, אם כן, היא מוכנה ויכולה לצאת מהתנור ולהצטנן על רשת.
>> כדי לשמור על טריות העוגה – העוגות חייבות להישמר בהקפאה.
ולכן, מה שנשאר –הקפיאי עטוף היטב לפעם הבאה שתחפשי פינוק טעים.
ההפשרה פשוטה ממש – מניחים את העוגות על השיש כשעתיים לפני ההגשה.
וכעת עצמי עיניים ושאפי לתוכך את הריח המדהים הזה…
זכרי שהמטרה שלנו בהכנת האוכל היא לחבר בין אנשים
ולגרום להם לחייך ולהרחיב את הלב…
שתפי אותי איך פינקת את כולם בשמרים המטורפים האלו
בכתובת: [email protected]
שלך, פנינה.
הי יקרה,
בימים אלו, של אי וודאות והרבה צער וכאב...
מה שעוזר לי באופן אישי זה לעשות משהו שאני אוהבת וזה לאפות.
אין כמו לפנק את המשפחה בעוגה טעימה וליצור אווירה מלוכדת וחמה…
ולכן החלטתי לפנק אותך במתכון המוצלח הזה
עוגת שמרים רכה ואוורירית הטובה ביותר שפגשת אי פעם!
בנוסף, קיבצתי כאן בשבילך את הטיפים שירימו את עוגת השמרים שלך
לרמה הבאה, כדי שתצא לך עוגת שמרים רכה ואוורירית בטירוף:)
אני בטוחה שהריח הטוב בבית ירים לכולם את מצב הרוח.
יתרון גדול במתכון זה, שגם בבצק וגם במלית הוא מכיל שמן ולא מרגרינה,
ולכן גם מבחינה בריאותית הוא עולה על מתכוני שמרים אחרים שמכילים
שומן רווי בכמות מופרזת.
*המידות לפי כוס מדידה (240 מ"ל)
1 ק"ג קמח
2 כפות שמרים יבשים
3 ביצים
3/4 כוס סוכר
3/4 1 כוסות מים חמימים
1 כוס שמן
1 כפית מלח
החומרים למלית:
>> הכפלתי את כמות המלית, לנוחיותך.
>> איזנתי את כמות הסוכר במלית (במקור 4 כוסות), אז מי שרגילה להפחית – אין צורך.
*המידות בכוס ח"פ 180 מ"ל
2 כוסות שמן קנולה
1 כוס פודינג וניל
2 ביצים
כוס מים
3 כוסות סוכר
2 כוסות קקאו
אופן ההכנהמניחים בקערה חצי ק"ג קמח, מוסיפים את השמרים ומערבבים עם כף.
מוסיפים את הביצים, הסוכר והמים ומקציפים במקצף בלון 2 דקות עד שהתערובת מתאחדת.
ממתינים 5 דקות.
מחליפים לוו לישה ומוסיפים מלח ואת חצי קילו הקמח הנותר.
מוזגים שמן לכוס, מוסיפים לבצק רבע כוס בלבד ומתחילים ללוש במיקסר.
לשים במהירות בינונית עד לקבלת בצק אחיד. מכבים את המיקסר, שופכים על הבצק רבע כוס שמן. וממתינים 5 דקות.
מעבדים את הבצק כמה דקות ושוב: מכבים, שופכים רבע כוס שמן וממתינים 5 דקות.
מעבדים את הבצק במשך כמה דקות על מהירות בינונית לקבלת בצק אחיד ונעים.
מניחים את הבצק בקערה להתפחה ונחשי מה? שופכים את רבע כוס השמן האחרונה על הבצק.
מניחים להתפחה של שעה וחצי - עד הכפלת הנפח.
>> אני אוהבת לשים שקית ניילון על הבצק ומעליה מגבת דקה ולהניח את הקערה מתחת לשמיכת פוך, באופן שהשמיכה מונחת בצורה רופפת על הקערה וכך הבצק יוכל לתפוח בחופשיות.
בינתיים נכין את מלית השוקולד המנצחת, שכל מי שיטעם מהעוגה יבקש להבין מה סוד הקסם, כי המלית הזו גם נוזלית וגם יציבה, גם שוקולדית וטעימה, בקיצור – מושלמת ממש!
מניחים את חומרי המלית במעבד מזון וטוחנים הכל יחד לקבלת מרקם אחיד.
מעבירים לקופסה מתאימה.
אחרי שהבצק תפח (והפרשת חלה מדרבנן), הגיע הזמן ליצור:)
אני אוהבת להכין מכמות הבצק הזו 6 עוגות שכל אחת מהן מורכבת מ2 נחשים שמגולגלים יחד, כמו שרואים בתמונה.
כדי שתצא לך עוגה אוורירית:
מחלקים את הבצק ל 12 כדורים שווים פחות או יותר ומניחים חזרה בקערה.
משמנים את משטח העבודה במעט שמן.
מרדדים את הכדור הראשון לעלה מלבני בגודל 25*30 -יוצא שהאורך קצת יותר ארוך מתבנית אינגליש קייק
והרוחב –מרדדים עם מערוך עד לעובי הדק ביותר שמצליחים בלי שיקרע.
מורחים מלית שוקולד בנדיבות ומגלגלים כך שיצא נחש ארוך.
חוזרים על הפעולה עם עלה נוסף.
מלפפים כל שני נחשים אחד על השני למעין צמה ומניחים בתבנית אינגליש קייק משומנת.
מורחים ביצה טרופה וממתינים 15 דקות להתפחה בתבנית.
הטיפים לאפיה שתתן לך עוגה טובה במקסימום:
לחמם תנור ל-200 מעלות, לאפות 10 דקות ולהנמיך ל-175 לעוד רבע שעה.
זמן האפיה יכול להשתנות מתנור לתנור.
>> איך יודעים שהעוגה מוכנה:
פותחים מעט את צידי התבנית ומסתכלים אם העוגה זהובה שם, אם כן, היא מוכנה ויכולה לצאת מהתנור ולהצטנן על רשת.
>> כדי לשמור על טריות העוגה - העוגות חייבות להישמר בהקפאה.
ולכן, מה שנשאר –הקפיאי עטוף היטב לפעם הבאה שתחפשי פינוק טעים.
ההפשרה פשוטה ממש – מניחים את העוגות על השיש כשעתיים לפני ההגשה.
וכעת עצמי עיניים ושאפי לתוכך את הריח המדהים הזה...
זכרי שהמטרה שלנו בהכנת האוכל היא לחבר בין אנשים
ולגרום להם לחייך ולהרחיב את הלב...
שתפי אותי איך פינקת את כולם בשמרים המטורפים האלו
בכתובת: [email protected]
שלך, פנינה.
צרפו אותי
התכנים החדשים
וגליום התוכן הדיגיטלי שלנו
ישר אליך!